Δεν «χωρίζει» η Αβία από τη Μάνη για την Καλαμάτα λέει ο Δ. Γιαννημάρας


Σκοπιμότητες που εξυπηρετούν συμφέροντα τρίτων και όχι των κατοίκων της παραλιακής ζώνης της Αβίας, επιχειρούν να δημιουργήσουν θέμα μετακίνησης της συγκεκριμένης περιοχής από το Δήμο Δυτικής Μάνης στο Δήμο Καλαμάτας. Αυτό υπαινίχθηκε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτρης Γιαννημάρας, σε συνέντευξη που έδωσε στην Παλιόχωρα της Αβίας.

Σχετικά πρόσφατα η Τοπική Κοινότητα της Αβίας ζήτησε να αποκολληθεί από το Δήμο Δυτικής Μάνης προκειμένου να ενταχθεί στο Δήμο Καλαμάτας. Ο δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι οι λόγοι που περιγράφονται από το Τοπικό Συμβούλιο προκειμένου να αιτιολογηθεί το αίτημα της ένταξης στην Καλαμάτα «δεν είναι αληθείς».

Σχολίασε μάλιστα ότι «άλλοι είναι οι λόγοι, άλλων και όχι των τοπικών αρχόντων και παραγόντων». Ωστόσο ο κ. Γιαννημάρας δεν θέλησε να αναφέρει κάτι περισσότερο, καθώς σημείωσε ότι θέμα τροποποίησης των ορίων των Δήμων δεν υπάρχει «επί σκηνής», δήλωσε όμως ότι εάν η κυβέρνηση ανοίξει τη σχετική συζήτηση τότε «θα δώσω με χαρά τις απαντήσεις μου». Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι της Αβίας είναι δυσαρεστημένοι είναι η κακή κατάσταση του δρόμου από το Αρχοντικό μέχρι και το Ακρογιάλι, αν όχι μέχρι τις Κιτριές.

Ο κ. Γιαννημάρας τόνισε σχετικά ότι η βελτίωση του δρόμου είναι το πρώτο έργο που θα γίνει όταν θα δοθούν στο Δήμο χρήματα από τη ΣΑΤΑ που δικαιούνται.

Πηγή: kalamatajournal.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s