Λειτούργησε ικανοποιητικά το αντιδιαβρωτικό έργο στο Ακρογιάλι, παρά την κακοκαιρία


https://i2.wp.com/www.pelopsnews.gr/content/news/news-91030112012212631.jpg

Την παραλία του Δ.Δ. Ακρογιαλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης, για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την χθεσινή κακοκαιρία επισκέφθηκε σήμερα ο  ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Σύμφωνα με το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας το οποίο εκτελείται στην περιοχή, μήκους 1 χλμ., προβλέπεται να κατασκευαστούν 7 πρόβολοι από φυσικούς ογκόλιθους περίπου 70 μέτρων και μεταξύ παραλίας και προβόλων η συμπλήρωση με αμμοχάλικο, με σκοπό να δημιουργηθεί ακρογιαλιά πλάτους 22 μέτρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 2 πρόβολοι με αρχή το Δ.Δ. Ακρογιαλίου από νότια και συνεπώς η περιοχή δεν μπορεί να προστατευτεί προς το παρόν αποτελεσματικά  από την κυματική ενέργεια, πράγμα το οποίο θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση του έργου.

Διαπιστώθηκε, ότι παρόλη τη χθεσινή μεγάλη θαλασσοταραχή, η κατασκευή των δύο προβόλων φαίνεται ότι λειτουργεί αποτελεσματικά.

Ο κ. Αλευράς διαβεβαίωσε ότι η εργολαβία εκτελείται κανονικά χωρίς καθυστερήσεις, με σκοπό μέσα στα χρονικά περιθώρια που έχουν τεθεί, να ολοκληρωθεί και να μην υπάρξει ξανά κανένα πρόβλημα στο μέλλον από τέτοια καιρικά φαινόμενα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s