Επερώτηση της «Λαικής Συσπείρωσης» για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ προς Στον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, για το θέμα των ανεμογεννητριών στη Μάνη, κατέθεσε ο Περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Γούργαρης…Τι αναφέρει :

…Κύριε Περιφερειάρχα
Επανερχόμαστε στο έγκλημα που επιχειρείται να γίνει σε βάρος της Μάνης που θα καταστρέψει μια περιοχή με απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό κάλλος, που είναι ανοιχτό μουσείο με 96 παραδοσιακούς οικισμούς από τους 118 που συνολικά έχει η Πελοπόννησος.
…Πρόκειται για την εγκατάσταση στις κορυφογραμμές της Μάνης ενός τεραστίου βιομηχανικού αιολικού συγκροτήματος με 250 γιγάντιες ανεμογεννήτριες ύψους 150 μέτρων με πτερύγια 70 μέτρα η κάθε μια, εγκαταστάσεις που θα συνοδευτούν από εκβραχισμούς, χαντάκια ενός μέτρου, πυλώνες, δρόμους για να εγκατασταθούν τα εργοτάξια στις κορυφογραμμές .
…Όλα αυτά όχι μόνο θα καταστρέψουν την περιοχή και το περιβάλλον αλλά θα καταστρέψουν παραδοσιακούς κλάδους όπως η μελισσοκομεία, η αλιεία και ο τουρισμός. Θα ξεκληριστούν εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες, αυτοαπασχολούμενοι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία, ταβερνιάρηδες και λοιποί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι σε συναφή επαγγέλματα.
…Έχετε σοβαρή ευθύνη κ. Περιφερειάρχα γιατί με τις αναβολές και τις κωλυσιεργίες..Στο να πάρει απόφαση για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο, δώσατε τη δυνατότητα στο ΥΠΕΚΑ να εγκρίνει την εγκατάσταση των αιολικών βιομηχανικών πάρκων στην περιοχή.
Ερωτάσθε…
•    Μετά από όλα αυτά τι θα κάνετε
•    Θα πάρουμε απόφαση πολιτική στο Περιφερειακό Συμβούλιο για μη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων
•    Θα συμπαρασταθούμε σαν Περιφερειακό Συμβούλιο όχι μόνο ηθικά
αλλά και πολιτικά και με νομική στήριξη και με οποιοδήποτε άλλο μέτρο στους 32 συλλόγους και φορείς της Μάνης, στους 1500 και πλέον κατοίκους και φίλους της Μάνης που προσέφυγαν στο ΣΤΕ για την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων…

***Επίσης, μια άλλη επερώτηση κατέθεσε και ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας, στην οποία αναφέρει τα εξής :

…Κύριε Περιφερειάρχα
…Πριν ένα χρόνο, με τυμπανοκρουσίες φέρατε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το οξυμένο πρόβλημα αποκατάστασης της γέφυρας του Ευρώτα. Φέρατε μάλιστα και ειδικούς καθηγητές πανεπιστημίου για να αναλύσουν τις απόψεις τους.
Επειδή όμως έχετε ήδη δύο χρόνια θητείας στην ηγεσία της Περιφέρειας, αρκετά για να καταδείξουν την ασυνέπεια λόγων και έργων που διακρίνει εσάς, όπως και τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και των συγκυβερνήσεών τους μαζί με τα δεξιά ή αριστερά δεκανίκια τους.
Επειδή με γρήγορες, συνοπτικές και σε μερικές περιπτώσεις και παράνομες με βάση τους δικούς σας νόμους διαδικασίες προωθήσατε αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις καπιταλιστικών επενδύσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
… Ερωτάσθε κ. Περιφερειάρχα
•    Γιατί δεν έχει γίνει τίποτα για την αποκατάσταση και την αξιοποίηση της γέφυρας του Ευρώτα
•    Ποια ποσά και από πού έχετε εξασφαλίσει για αυτό το έργο
•    Ποιο το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση αυτού του έργου…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s