50.000 τουρίστες με κρουαζιερόπλοια ετοιμάζεται να υποδεχτεί το λιμάνι Γυθείου


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Ντίας Τζανετέα με θέμα «Προγραμματισμός προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Γυθείου».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Γυθείου κ. Χ. Σταμπούλης, ο διοικητής του Α.Τ. Γυθείου κ. Τζεφεράκος, η πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Γυθείου κ. Σ. Ροζάκη, η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Β. Σταματίου, εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας των έργων επέκτασης του Λιμένα Γυθείου εκπρόσωποι των εταιριών κρουαζιέρας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σκοπός της συνάντησης ήταν το σχέδιο υποδοχής των 50.000 και πλέον επιβατών που προβλέπεται να επισκεφθούν κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο τη Λακωνία με κρουαζιερόπλοια, με  δεδομένο ότι την περίοδο αυτή υπάρχει εγκατεστημένο εργοτάξιο στο λιμένα Γυθείου για την εκτέλεση εργασιών επέκτασης του.

Η κα Τζανετέα δήλωσε ότι η αυξημένη ζήτηση του λιμανιού για τουρισμό κρουαζιέρας δικαιώνει την επιλογή να γίνουν επενδύσεις στο λιμάνι του Γυθείου. Επιπροσθέτως τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός του λιμένα Γυθείου έχει προχωρήσει σε σημαντικά έργα υποδομής και πολιτισμού στην περιοχή του Γυθείου και της Μάνης,  όπως οι βελτιώσεις του οδικού άξονα Γυθείου – Αρεόπολης – Γερολιμένα, η ολοκλήρωση της μελέτης του τουριστικού καταφυγίου Γυθείου καθώς και  η συντήρηση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Γυθείου.

Pelopsnews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s