Ενημέρωση Καλογιάννη για Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένα και Λιμάνι Γυθείου


Σε δύο χρόνια περίπου θα ολοκληρωθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά τους τα έργα «Βελτίωση της οδού Γυθείου-Αρεόπολης-Γερολιμένα» και «Λιμάνι Γυθείου». Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, έδωσε τη σχετική έγγραφη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από σχετική κοινοβουλευτική  παρέμβαση, στο βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη.

Ειδικότερα για το πρώτο έργο, «Βελτίωση της οδού Γυθείου-Αρεόπολης-Γερολιμένας» το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του είναι 23 μήνες, είτε από την ημερομηνία πληρωμής των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες με την διαδικασία των επιτάξεων και την παράδοση αυτοτελών ενιαίων τμημάτων, είτε από την ημερομηνία παρακατάθεσης των αποζημιώσεων όπως άλλωστε προβλέπει η σύμβαση του έργου.

Όσον αφορά το περιεχόμενο του χρονοδιαγράμματος, περιλαμβάνει τον επιμέρους χρονικό προγραμματισμό των προς εκτέλεση εργασιών του έργου, δηλαδή: 1. χωματουργικά και τεχνικά έργα, 2. έργα αποστράγγισης και αποχέτευσης, 3. εργασίες οδοστρωσίας, 4. ασφαλτικές εργασίες, 5. εργασίες σήμανσης και ασφάλισης της οδού.

Η συμβατική δαπάνη εκτέλεσης του έργου, εκτός από τις απαλλοτριώσεις, ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 10.970.976 ευρώ, ενώ η ακριβής ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου θα εξαρτηθεί από την ημερομηνία απόκτησης της απαιτούμενης για την εκτέλεση του έργου εδαφικής λωρίδας.

Όσον αφορά το δεύτερο έργο που αφορά το λιμάνι του Γυθείου και σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναμένεται η ολοκλήρωση του στις 15/1/2015.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι οι ακόλουθες: Εργασίες Βυθοκορήσεων και Επιχώσεων, Κατασκευή Στραγγιστηρίων και Χαλικοπασσάλλων, Εργασίες Λιθορρίπων και εξυγίανσης του πυθμένα, Τεχνικά έργα κατασκευής τεχνητών Ογκολίθων και Αναδομών, Εργασίες Οδοστρωσίας, Εργασίες τοποθέτησης σιδηρών και χυτοσιδηρών εξαρτημάτων και  Εργασίες σήμανσης ασφάλισης και Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Pelopsnews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s