Μέσα στο 2013 βελτίωση του δρόμου προς τις Κιτριές, σύμφωνα με το Δημ. Γιαννημάρα


Μέσα στο 2013 θα βελτιωθεί ο δρόμος προς τις Κιτριές, επεσήμανε ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, απαντώντας σε χθεσινό ρεπορτάζ για διαμαρτυρίες επαγγελματιών και κατοίκων της Αβίας. Ανέφερε τους λόγους που το έργο δεν έγινε την περασμένη χρονιά και για τους οποίους έχει καθυστερήσει μέχρι τώρα και υποστήριξε ότι δεν ξεχωρίζουν κανέναν και ο Δήμος είναι ενιαίος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννημάρας μας είπε: «Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2012 είχε ενταχθεί το έργο βελτίωσης οδοποιίας ύψους 47.000 ευρώ, που προέβλεπε, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις στα πιο επικίνδυνα σημεία του δρόμου προς Κιτριές. Ομως, η ΣΑΤΑ ήρθε το Δεκέμβριο και γι’ αυτό το έργο πέρασε στο 2013. Εργο χωρίς έγκριση προϋπολογισμού δεν μπορεί να γίνει. Τώρα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, αλλά άλλαξαν τα τιμολόγια στα δημόσια έργα και κάνουμε αναπροσαρμογή των τιμών, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από την εγκύκλιο του υπουργείου.

Διορθώνουμε τις τιμές για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση. Εχουμε ετοιμάσει τη μελέτη από το 2011».

Για το έργο της αποχέτευσης που ακόμα δε λειτουργεί κι εξαιτίας του οποίου καταστράφηκε ο δρόμος, παρατήρησε: «Ο κεντρικός αγωγός θέλε ποσότητα λυμάτων για να λειτουργήσει. Γι’ αυτό πρέπει να συνδεθούν η Αβία και οι Δολοί. Το έργο των δικτύων στις δύο κοινότητες εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και είμαστε στη διαδικασία της δημοπράτησης».

Κλείνοντας, ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης διευκρίνισε ότι «είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να θέσει το όποιο ζήτημα και να ενημερωθεί και δεν ξεχωρίζουμε κανέναν. Ο Δήμος είναι ενιαίος από τη μια άκρη έως την άλλη».

Eleftheriaonline

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s