Επανένταξη για τον βιολογικό Γυθείου με 7,9 εκατ. ευρώ


Ένα ακόμα αναπτυξιακό στοίχημα κερδίζει η Δημοτική Αρχή Ανατολικής Μάνης. Συνεχίζεται το έργο του Βιολογικού στο Γύθειο. Ένα έργο που ξεκίνησε στα  μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, έχει περάσει μέσα από κυκεώνα προβλημάτων, με αποτέλεσμα να έχει βαλτώσει και να παραμένει ημιτελές. Μέσω του ΕΣΠΑ, στην πρώτη του φάση, ως γνωστόν, έχει κατασκευαστεί, αγωγός μήκους 4.169 μέτρων.

Μετά από συντονισμένες, επίμονες και εργώδεις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ Σωκράτη Αλεξιάδη, το έργο επανακινείται για να δοθεί έτσι λύση σε μία ακόμα εκκρεμότητα που χαρακτήριζε το Γύθειο αρνητικά. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. Η επιλέξιμη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 7.974.669,76 ευρώ.

Με τη νέα εργολαβία θα ολοκληρωθεί το απαιτούμενο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, μήκους 7.613μ., ενώ θα κατασκευαστούν και τρία αντλιοστάσια με τα συνοδά τεχνικά έργα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s