Συνεχίζονται οι εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης του Αγ. Νικολάου στην Οχιά.


Σε συνέχεια της από 24/03/2013 επιστολής μου με θέμα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΟΧΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ» και ως ο υπεύθυνος της ανακίνησης του όλου θέματος και της προσπάθειας που έγινε ώστε να μην διακοπεί το έργο, οφείλω να ενημερώσω ότι τελικά δεν έγινε καμία απόλυση, οι συμβάσεις των εργαζομένων ανανεώθηκαν και οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά μετά από άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α..

Θέλω πριν απ’ όλους να ευχαριστήσω την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε το σημαντικό αυτό αναστηλωτικό έργο στην ακριτική περιοχή της Μάνης.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην έκκληση μου για βοήθεια: τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠ.ΠΟ., τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, τους βουλευτές της Λακωνίας, τοπικούς παράγοντες και φορείς της Μάνης, τα τοπικά και πανελλήνια Μ.Μ.Ε. (έντυπα και ηλεκτρονικά), τα διάφορα blogs και τους απλούς ανθρώπους, Μανιάτες και Μανιάτισσες (και όχι μόνον) που ενδιαφέρθηκαν άμεσα και προσπάθησαν να βοηθήσουν.
Ελπίζουμε σύντομα να παραδώσουμε υπερήφανα το σημαντικότατο βυζαντινό μνημείο του Αγ. Νικολάου της Οχιάς πλήρως αναστηλωμένο στο κοινό και στην επιστημονική κοινότητα.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s