Εκδήλωση για την πρόληψη της υπέρτασης έγινε το Σάββατο στη Στούπα


Ιατρική ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε το Σάββατο 13 Απριλίου ο Δήμος Δυτικής Μάνης στο Πολιτιστικό Κέντρο της Στούπας, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας που ήταν αφιερωμένη στην αρτηριακή υπέρταση.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευρύτερη δημοσιότητα του θέματος, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση σχετικών νοσημάτων.

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο ιατρός Μανώλης Μάκαρης – Επιμελητής Β’ Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Μεσσηνίας και συντονιστής ο ιατρός Χρίστος Γώγος – Νευροχειρουργός, Διευθυντής Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, Γενικός Γραμματέας Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτριος Γιαννημάρας, ο οποίος τόνισε τη γενικότερη σημασία της ενημέρωσης των Δημοτών, καθώς και τη σημασία της πρόληψης. Επιπλέον, πρότεινε να διεξαχθεί στη Δυτική Μάνη, το 2014, το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου-Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), πρόταση, την οποία επιφυλάχθηκε να μεταφέρει προς συζήτηση, ο Χρίστος Γώγος – Γενικός Γραμματέας του ΕΔΔΥΠΠΥ, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας ANATS AE – προϊόντα υγείας,  έγινε μέτρηση της πίεσης των παρευρισκομένων, ενώ μετά από κλήρωση, δόθηκαν δωρεάν πιεσόμετρα.

Pelopsnews

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s