Πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου “Συμπόσιο Μνήμης, Γνώσης & Δράσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης του κοινού για θέματα πρόληψης και καταστολής εκτάκτων αναγκών και με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2013, οργάνωσε στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου “Συμπόσιο Μνήμης, Γνώσης & Δράσης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη” το απόγευμα της 11ης Μαΐου 2013.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες  παρουσίασε την Ιστορία και τη Δράση της και ενημέρωσε σχετικά με τον σχεδιασμό μηχανισμού για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.

Ο προβληματισμός «Καταστολή ή μήπως Πρόληψη» αναλύθηκε διεξοδικά, όπως και οι προηγούμενες θεματικές ενότητες, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και παρουσιάσεις από το ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας και δόθηκε το έναυσμα για την αξιοποίηση του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, δόθηκε ο λόγος στους εκλεκτούς προσκεκλημένους Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα εκπρόσωπο της ΙΜ Μάνης, στην Βουλευτή ΝΔ κ. Πατριανάκου Φεφρονία, την Αντιπεριφεριάρχη Πελοποννήσου κ. Τζανετέα Αδαμαντία οι οποίοι με τον πύρινο σταθερό και ορθό λόγο τους κόσμησαν την ιδέα της πρόληψης και του εθελοντισμού. Επαγγελματίες με εκπρόσωπο τον πρόεδρό τους κ. Μουρκόγιαννη και κοινό σύσσωμο επικρότησε την πρωτοβουλία της Π.Υ. να ενημερώσει για όλα τα παραπάνω τους πολίτες και εξεπλάγη ευχάριστα από την ποιότητα των παρουσιάσεων και το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού της Π.Υ. Γυθείου.

Η Παρουσία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του ΠΕΡΙΠΟΛΟ ΜΑΝΗΣ αλλά και των άτυπων εθελοντικών ομάδων Πετρίνας, Αιγιών, και Δήμου Ευρώτα ενίσχυσαν με τις παρεμβάσεις τους και την παρουσία τους τον κοινό στόχο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ήταν η υπόσχεση που έδωσε ο νέος Διοικητής Π.Υ. Γυθείου, Πυραγός, Κων/νος Γραφάκος για τακτική επικοινωνία με τους μαθητές των σχολείων, από το νέο σχολικό έτος, έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις ΚΑΙ για την πρόληψη και για τον εθελοντισμό.
Συγκινητική, επίσης, ήταν η ενός λεπτού σιγή -στο άνοιγμα των εργασιών του Συμποσίου- που κρατήθηκε στη μνήμη του Πύραρχου Κων/νου Καστρή, πρώην Διοικητή Π.Υ. Γυθείου, που τιμητικά πλέον φέρει το όνομά του.

Τις εργασίες του Συμποσίου έκλεισε με την παρέμβασή σου ο Διοικητής Π.Υ. Σπάρτης Πύραρχος κ. Αθανασόπουλος Χρύσανθος

 

                                                                            Ο  Διοικητής

                                                                                Γραφάκος Κωνσταντίνος

                                                                            Πυραγός

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s