Δρόμος και κυκλοφοριακό εμποδίζουν την ανάπτυξη, τονίζουν οι επαγγελματίες στις Κιτριές


Με αρκετά καλούς οιωνούς ξεκίνησε η σεζόν στις Κιτριές, καθώς ο κόσμος κατέκλυσε τις ημέρες του Πάσχα τα καταστήματα στο όμορφο λιμανάκι – όπως έγινε γενικότερα στο Νομό Μεσσηνίας. Ομως οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι των Κιτριών, που χαρακτηρίζουν την περιοχή τους παράδεισο με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, ζητούν υποδομές: Διεκδικούν καταρχάς ένα δρόμο χωρίς… ορύγματα, αλλά και τη λήψη μέτρων για τη μείωση του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί το καλοκαίρι, ώστε να φτάνει πιο γρήγορα ο επισκέπτης στην περιοχή.

Μεταξύ των προτάσεων που κάνουν, είναι να μην παρκάρουν αυτοκίνητα κατά μήκος του δρόμου από Καλαμάτα μέχρι Κιτριές, αλλά σε χώρους στάθμευσης που θα εξασφαλίσουν ο δήμος και οι καταστηματάρχες.

Επίσης, αναφέρονται στις γενικότερες συνέπειες της οικονομικής κρίσης που έχει μειώσει σημαντικά τη δουλειά τους τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ωστόσο πως διατηρούν την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Ο Βασίλης Παπαδέας από το κατάστημα «Vivere» βλέπει πως η κρίση που ξεκίνησε το 2008 – 2009 καλά κρατεί καθώς οι ντόπιοι και οι Αθηναίοι με τους οποίους δουλεύει κυρίως η περιοχή, είναι πολύ συγκρατημένοι. «Αφού έχουν αυτοί κρίση έχουμε κι εμείς. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία» παρατηρεί, εξηγώντας ωστόσο πως το Πάσχα η σεζόν ξεκίνησε καλά και τώρα μεσολαβεί ένα διάστημα αναμονής μέχρι το κλείσιμο των σχολείων, καθώς η δουλειά αναμένεται να αυξηθεί πάλι λόγω καλοκαιριού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Βέβαια, ένα δίμηνο το χρόνο δεν αρκεί… Ομως, θα παλέψει μέχρι να φύγουν τα δύσκολα περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τα προσωπικά και οικογενειακά του έξοδα. Τονίζει πάντως πως ο τόπος αυτός παραμένει όμορφος, μοναδικός όπως τον θυμόμαστε από παιδιά, με ποιότητα στα προϊόντα και στην εξυπηρέτηση.

Ο Μιχάλης Παπουτσής από την ψαροταβέρνα «Μίμης» παρατηρεί πως λόγω της κρίσης, ο κόσμος σκέφτεται την απόσταση από την Καλαμάτα και συγκρατείται στις μετακινήσεις του, με συνέπεια να υπάρχει μείωση τα τελευταία χρόνια στη δουλειά. «Εχουμε και το δρόμο σε αυτή την κατάσταση και τα φορτηγά…» παρατηρεί. «Μακάρι να έρθουν όλα αυτά τα εκατομμύρια τουρίστες στη χώρα μας που λένε κι εμείς είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε όσους και αν έρθουν στα μέρη μας» επισημαίνει και συμπληρώνει πως «αυτός ο τόπος είναι παράδεισος, αλλά χωρίς λεφτά είναι φτωχός παράδεισος. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση».

Ο Γιώργος Γαϊτανάρος βλέπει πως η σεζόν ξεκίνησε ικανοποιητικά με αρκετό κόσμο στη διάρκεια των εορτών, ενώ για τη συνέχεια διαπιστώνει πως κάθε εβδομάδα, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, είναι αυξημένη η κίνηση. Φυσικά και η όποια κίνηση δε φτάνει τα επίπεδα των ετών πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, όμως εκτιμά πως τα δύσκολα θα περάσουν. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνει πως οι επαγγελματίες οφείλουν να είναι προσεκτικοί στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν και στις τιμές τους, για να προσελκύσουν κόσμο και να διατηρήσουν την πελατεία τους. «Οι Κιτριές και γενικά η Μεσσηνιακή Μάνη είναι μια περιοχή που μπορεί να δώσει πολλά» επισημαίνει. Επίσης, καλεί τους τοπικούς άρχοντες να δώσουν προσοχή στις ανάγκες της καθημερινότητας, μεταξύ των οποίων είναι τα σκουπίδια και οι λακκούβες.

Ο Κωνταντίνος Νταβέας, κάτοικος της γύρω περιοχής, μιλάει με θαυμασμό για τις Κιτριές και γενικότερα για τον τόπο. Λέει πως είναι ένας παράδεισος, που όμως χρειάζεται υποδομές, όπως ένα δρόμο για να μη σπάνε ντόπιοι κι επισκέπτες τ΄ αυτοκίνητά τους κι επιτέλους να γίνει η σύνδεση με την αποχέτευση. Επισημαίνει πως πρέπει να λήξει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται τη θερινή σεζόν, περιορίζοντας ενδεχομένως τη στάθμευση των οχημάτων στο οδόστρωμα με τη λειτουργία χώρων στάθμευσης, με πρωτοβουλία είτε του δήμου είτε των επαγγελματιών.

Ο Παναγιώτης Πολυμενέας συμφωνεί όσον αφορά στα προβλήματα που δημιουργεί η στάθμευση τόσο μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων στο οδόστρωμα το καλοκαίρι, με συνέπειες στην κυκλοφορία των άλλων οχημάτων στο δρόμο από την Καλαμάτα προς τις Κιτριές. Πιστεύει πως γενικότερα η περιοχή έχει ανάγκη από υποδομές και μεταξύ αυτών είναι και κάποιες βελτιώσεις που χρειάζεται ο δρόμος που χρησιμοποιεί καθημερινά από και προς το Σταυροπήγιο.

Eleftheriaonline

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s