«Μάνη, Γαστρονομία και Προσέλκυση Τουριστών»


ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με βάση τα νέα  δεδομένα της παγκοσμιοποίησης του τουρισμού, είναι προφανές ότι κάθε τόπος για να επιβιώσει τουριστικά, θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να διαφοροποιηθεί και να προβάλλει τη δική του μοναδική ταυτότητα που οφείλει να εστιασθεί σε αυτό που θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του συγκεκριμένου τόπου.

H τοπική γαστρονομία κάθε τόπου θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σαφέστατο συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για τον τουρισμό και για την τοπική οικονομία του γενικότερα.

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης κατανοώντας ότι η τοπική γαστρονομία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς που ενισχύει και διαφοροποιεί το τουριστικό μας προϊόν και εμπλουτίζει τη συνολική ταξιδιωτική εμπειρία, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Μάνη, Γαστρονομία και Προσέλκυση Τουριστών», τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 και ώρα 11.00π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Στούπας.

Ομιλητές στην Ημερίδα θα είναι:

Η κυρία Νίκη Μηταρέα, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Η ομιλία της θα εστιάσει στο γεγονός ότι τα φαγητά αλλά και το κρασί του τόπου, μπορούν να γίνουν από τους πιο σημαντικούς λόγους που θα παροτρύνουν τους τουρίστες να το επιλέξουν σαν τουριστικό προορισμό.

 

Ο κύριος Στάθης Αναστασόπουλος – Δήμαρχος Μεσσήνης. Η ομιλία του θα εστιάσει στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου, με έμφαση στα αντι-οξειδωτικά.

 

Ο κύριος Παράσχος Αξιώτης – Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Η ομιλία του θα εστιάσει στον γαστροτουρισμό που δεν αφορά μόνο στη διαδικασία γευστικής δοκιμής προϊόντων και εδεσμάτων αλλά και την ενεργή εμπλοκή των ιδίων των τουριστών στην διαδικασία παραγωγής κάποιου προϊόντος ή εδεσμάτων.

Η Ημερίδα αφορά όλους, όσοι εμπλέκονται με το τουριστικό προϊόν, αλλά και όλους όσοι θα ήθελαν να μάθουν για τη Μανιάτικη Γαστρονομία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s