Δώρισε ένα πυροσβεστικό όχημα στη Μάνη και η γραφειοκρατία το έχει κάνει… διακοσμητικό!


pirosvestiko_oxima_peripolo_manis_090710

Ενώ το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, με μια διττή προσωπικότητα άνευ προηγουμένου, παραγκωνίζοντας πετυχημένα  – στοχευόμενα τις εντολές της.

Συγκεκριμένα θα σας αναφέρω το εξής: Στα τέλη του 2008, ο Μιχαέλ Γιάκομπ υπεύθυνος για την «Ομάδα Εργασίας για Διεθνή Νεανικά Προγράμματα Ούννα Α.Σ.» που έχει έδρα την Καρυούπολη της Μάνης ήρθε σε μια πρώτη τύπου επαφή με τον όμιλο.

Αφού έκανε μια εκτενή αναφορά στις καταστροφικές φωτιές στο Δ. Γυθείου το 2006 (όπου πάνω από 100 χιλιάδες στρέμματα γης, 200 χιλιάδες ρίζες ελιές μαζί με το νοτιότερο βελανιδοδάσος του Ταϋγέτου έγιναν στάχτη), στις καταστροφικές φωτιές του 2007 στο Δ. Οιτύλου αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αρκετά ανθρώπινα θύματα, ο Δήμος UNNA της Γερμανίας (ο οποίος χρηματοδοτεί και τα Διεθνή Νεανικά Προγράμματα στα οποία εργάζεται ο Michael στη χώρα μας) αποφάσισε, να δωρίσει ένα πυροσβεστικό όχημα και να καλύψει όλα τα έξοδα μεταφοράς του στη χώρα μας.

Το 2009 έγινε αποδοχή της δωρεάς, ενώ ταυτόχρονα αποστολή μελών πήγε στη Γερμανία και έφερε οδικώς το πυροσβεστικό όχημα στο Γύθειο.

Από τότε άρχισε ένας πολύμηνος αγώνας δρόμου αντοχής, προκειμένου να ενημερωθούν από σωματεία που είχαν πυροσβεστικά οχήματα και από αρμόδιες υπηρεσίες, για τις ενέργειες που έπρεπε να κάνουν, ώστε το όχημα να πάρει ελληνικές πινακίδες και όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να κινείται νόμιμα στην Ελλάδα, αλλά επίσης να έχουν και το χαμηλότερο δυνατόν κόστος εξόδων.

Το όχημα δηλώθηκε ως μηχάνημα έργου (όπως οι μπουλντόζες πχ), έγιναν 2 εκθέσεις για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά από 2 μηχανολόγους μηχανικούς, έναν της Νομαρχίας (παράβολο 250 ευρώ) και έναν ιδιώτη (ευχαριστούν θερμά την κ. Στέλλα Μαρκάκου που παραιτήθηκε των 700 περίπου ευρώ που θα ήταν η αμοιβή της), στη συνέχεια οι εκθέσεις ανεστάλησαν μέσω της Νομαρχίας στο – τότε – ΥΠΕΧΩΔΕ και μετά από πολύμηνη αναμονή να επιστράφηκαν στη Νομαρχία εγκεκριμένες, να πληρώσουν τα ανάλογα τέλη ταξινόμησης και κυκλοφορίας (περίπου 450 ευρώ) και την 6μηνη ασφαλιστική του κάλυψη (ακόμα 130 περίπου ευρώ) ώστε να μπορούν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να προσφέρουν ΝΟΜΙΜΑ… το κοινωφελές έργο… που λέγεται Πυρόσβεση…!!!

Ο όμιλος συνεχίζει να καταβάλει ποσά ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ από το υστέρημά των μελών του για τη νομιμοποίηση και την κυκλοφορία ενός πυροσβεστικού οχήματος, που ένα ΞΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΔΩΡΕΑΝ.

Ως εκ τούτου οι επίσημοι κρατικοί φορείς αντί να συνδράμουν ως εντολοδόχοι στον τόπο τους, προτίθενται να δημιουργήσουν δύο νέους φόρους, το ΦΟΡΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΦΠΔΥ) και το ΦΟΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ (ΦΕΑ) προκειμένου να αποτρέψουν τους ελάχιστους ρομαντικούς που απομένουν και επιμένουν να υπηρετούν δωρεάν το κοινό καλό!!!

Δεν είναι ντροπή αυτό; Δεν είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει κάποια ρύθμιση στη ελληνική νομοθεσία ώστε οχήματα συλλόγων που προσφέρουν κοινωφελές έργο, όπως τα πυροσβεστικά οχήματα, να εξαιρούνται των γενικών διατάξεων και να χαίρουν ευνοϊκών ρυθμίσεων;

Παρακαλώ σας κύριοι και Κυρίες Βουλευταί, όπως λάβετε τα παραπάνω υπόψιν σας κάνοντας τις απαιτούμενες αλλά πρωτίστως μείζονος σημασίας ενέργειες στη βουλή των Ελλήνων αλλά και στους αρμόδιους τοπικούς φορείς για να απεγκλωβιστεί Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ που είναι τόσο σημαντικός για τον τόπο μας…

Γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, που μεταμορφώνει σε τυμβωρύχους πολίτες με αρετή και συναίσθημα ευθύνης!!!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Advertisements

One thought on “Δώρισε ένα πυροσβεστικό όχημα στη Μάνη και η γραφειοκρατία το έχει κάνει… διακοσμητικό!

  1. Φαίνεται πού παλαιό ως όχημα αλλά ενδεχομένα να λειτουργεί.
    Η χρήση του ως πυροσβεστικό δύναται να γίνει μόνο από εθελοντές που έχουν πιστοποιηθεί απ΄την ΠΥ (Ν4029/2012) Για να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.Η Φωτογραφία δείχνει ομάδα ανθρώπων με θέληση αλλά χωρίς μέσα πρώτα απ΄όλα ατομικής προστασίας. Κάθε ενέργεια ειδικά σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας της χώρας εποπτεύεται και συντονίζεται απ΄τις αρμόδιες κρατικές αρχές.(Πυρ/κό Σώμα για την πυροπροστασία).ΕΛΑΣ για την νομιμότητα οδήγησης και Υπουργείο συγκοινωνιών για την κυκλοφορία του. Το ξένο κράτος απέσυρε το όχημα δεν το δώρισε . Τέτοια δυστυχώς έχουν χαριστεί πολλά σε όλη την χώρα δείτε όμως τις δράσεις των δωρητών…….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s