Αυτοψία για τις καταστροφές στα καλντερίμια της Βέργας


Να προβούν άμεσα σε αυτοψία και να επιβάλουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο βάσει των παραβάσεων που θα διαπιστωθούν, καλεί με έγγραφό της η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Νοτίου Ελλάδος του ΥΠΕΚΑ μία σειρά υπηρεσιών αναφορικά με το θέμα της καταπάτησης και της καταστροφής των παλιών καλντεριμιών και αλωνιών στη θέση “Ροβόλα” της Βέργας.

Ειδικότερα σε συνέχεια των καταγγελιών ομάδας κατοίκων, η υπηρεσία με έγγραφό της διαπιστώνει όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μία σειρά αυθαίρετων επεμβάσεων στο συγκεκριμένο σημείο από τους εργολάβους – μηχανικούς, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε κατοικίες που αυτοί κατασκευάζουν στην περιοχή.

Κοπή δένδρων, καταστροφή ελαιόδεντρων, εκχέρσωση και αποψίλωση έκτασης σε πλαγιά βουνού με μεγάλες κλίσεις, εκτεταμένες χωματουργικές εργασίες σε κοινοτική οδό, πλακόστρωτο δρόμο και παλιό μονοπάτι χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και εγκρίσεις, εκτέλεση εργασιών σε μη οριοθετημένα γήπεδα και επεμβάσεις σε παρακείμενες ιδιοκτησίες, καθώς και καταστροφή παλαιών πετραλώνων, για τα οποία το υπουργείο Πολιτισμού φέρεται να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες χαρακτηρισμού τους, είναι ορισμένες από τις σοβαρές παραβάσεις που διαπιστώνονται από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Καλούν μάλιστα την Π.Ε. Μεσσηνίας, την Πολεοδομία του Δήμου Καλαμάτας, την Υπηρεσία Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Δυτικής Ελλάδας, την 26η ΕΒΑ, καθώς και το Δασαρχείο Καλαμάτας να προβούν άμεσα σε αυτοψία και στην περίπτωση που διαπιστώσουν αξιόποινες πράξεις να διαβιβάσουν τα στοιχεία απευθείας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Δ.Πλ.

Eleftheriaonline

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s