Εγκρίθηκε η γεωλογική μελέτη: Ενα βήμα για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας


Τέλος στην ταλαιπωρία κατοίκων και ιδιοκτητών στη Μικρή Μαντίνεια εκτιμούν στον Δήμο Καλαμάτας ότι μπαίνει μετά την έγκριση, από το υπουργείο Περιβάλλοντος, της μελέτης γεωλογικής καταλληλότητας για δόμηση στην πιο πάνω -υπό πολεοδόμηση- περιοχή.

Τα βήματα που απομένουν πλέον είναι ελάχιστα και απολύτως τυπικά -όπως υποστήριξε χθες ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας-, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν πλέον άλλες καθυστερήσεις.

Οπως είπε, η πολεοδομική μελέτη θα τεθεί τώρα προς έγκριση στο κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος, απ’ όπου θα πάρει στη συνέχεια το δρόμο προς δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Το πιο πάνω κεντρικό συμβούλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, σημειώνουν στον δήμο, θα αποφασίσει, μεταξύ άλλων, σχετικά με τις αρτιότητες και τους συντελεστές δόμησης στην πολεοδομούμενη περιοχή της Μικρής Μαντίνειας.

«Μόλις δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, ο δήμος θα προβεί στη δημοπράτηση της πράξης εφαρμογής. Πλέον είναι μια καθαρά τυπική, υπηρεσιακή διαδικασία αυτή που απομένει» σχολίασε ο Π. Νίκας.

 Β.Γ.Μ.

Eleftheriaonline

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s