Εργα προστασίας ακτών από Αρχοντικό ώς Κιτριές


Εργα προστασίας και ανάπλασης της ακτής σε τέσσερα σημεία, από το Αρχοντικό ώς και τις Κιτριές, για να αντιμετωπιστούν χρόνια τα φαινόμενα διάβρωσης στις πιο πάνω περιοχές, θα υλοποιηθούν μέσω της προγραμματικής σύμβασης που θα υπογράψουν ο Δήμος Δυτικής Μάνης, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Το εν λόγω έργο, με προϋπολογισμό μελέτης 4.920.000 ευρώ, «κουμπώνει» με τα ανάλογα έργα που ήδη εκτελούνται στην Μαντίνεια και το Ακρογιάλι.

Η τεχνική έκθεση προβλέπει, ειδικότερα:

α) Στο Αρχοντικό, κατασκευή 4 προβόλων μήκους περί τα 50 μέτρα κάθετα στην ακτή και σε αποστάσεις 75 μέτρων μεταξύ τους. Αναπλήρωση με ίζημα της ακτής σε μήκος 350 μέτρων. Κυματοθραύστη 30 μέτρων στο νότιο τμήμα της περιοχής και σε απόσταση περίπου 45 μέτρων από την ακτή

β) Στην παραλία Αβίας, αναπλήρωση της ακτής με τεχνητό ίζημα σε μήκος 120 μέτρων. Πρόβολος σχήματος «Γ» συνολικού μήκους 105 μέτρων. Θωράκιση του νότιου ακρωτηρίου με φυσικούς ογκόλιθους

γ) Στην Παλιόχωρα, θωράκιση με φυσικούς ογκόλιθους, των βραχωδών εξάρσεων για την αποτροπή κατολισθήσεων.

δ) Στις Κιτριές, θωράκιση με φυσικούς ογκόλιθους για την ενίσχυση του πρανούς στο βόρειο τμήμα της παραλίας, σε μήκος 200 μέτρων περίπου. Πρόβολος σχήματος «Γ» μήκους περίπου 60 μέτρων. Αναπλήρωση της ακτής σε μήκος περίπου 65 μέτρα.

Εξ άλλου, προβλέπονται έργα θωράκισης πρανών στην περιοχή βόρεια των Κιτριών για την προστασία από κατολίσθηση λόγω της ετήσιας δράσης των κυματισμών.

Eleftheriaonline

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s