Μονή ταρίφα σε Καλαμάτα, Βέργα, Μ. Μαντίνεια, Ασπρόχωμα, Λέικα, Αντικάλαμο και Σπερχογεία


Σε εφαρμογή τέθηκαν και στη Μεσσηνία οι πρώτες αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος που προβλέπει τον επανακαθορισμό των εδρών των ταξί.
Κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου προχώρησε στη λήψη των πρώτων αποφάσεων για συνένωση εδρών, όπου υπήρχε συμφωνία των ιδιοκτητών ταξί.
Η μεγαλύτερη αλλαγή για το νομό μας είναι η συνένωση των ταξί της Καλαμάτας με αυτά της Βέργας, της Μ. Μαντίνειας, του Ασπροχώματος, των Λεΐκων, του Αντικαλάμου και της Σπερχογείας. Έτσι, μεγαλώνει η ακτίνα εξυπηρέτησης των ταξί της Καλαμάτας, προς όφελος των πολιτών, οι οποίοι πλέον δε θα αναγκάζονται να πληρώνουν διπλή ταρίφα για τη μετακίνησή τους σε αυτές τις περιοχές.
Στο μεταξύ, άλλα αιτήματα για τα οποία δεν υπάρχει συμφωνία, θα κριθούν από ειδική επιτροπή που προβλέπει ο νόμος. Τέτοιο αίτημα είναι αυτό των ταξί της Μεσσήνης, που έχουν ζητήσει συνένωση με την Καλαμάτα.

Μονή ταρίφα
Να σημειωθεί πως κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο περιφερειάρχης είπε πως δε θα εκδοθεί καμία νέα άδεια ταξί, κάνοντας έκκληση για συναίνεση, με «βασική αρχή ότι κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις, προκειμένου να προασπιστεί το συλλογικό συμφέρον».
Στη Μεσσηνία υπάρχουν 411 ταξί και από αυτά τα 150 είναι στην Καλαμάτα. Η μόνη συναίνεση μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών για συνένωση εδρών ήταν της έδρας της Καλαμάτας με τα δημοτικά διαμερίσματα Βέργας, Μ. Μαντίνειας, Ασπροχώματος, Λεΐκων, Αντικαλάμου και Σπερχογεία.
Πρώτο και βασικό όφελος των πολιτών είναι ότι πλέον δε θα πληρώνουν διπλή ταρίφα, όταν πηγαίνουν στο νοσοκομείο ή μετακινούνται μετά το ξενοδοχείο Elite στη Ναυαρίνου.
Στην απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό επισημάνθηκε πως, σε ό,τι αφορά αιτήματα για συνένωση όμορων εδρών, τα οποία έχουν κατατεθεί αλλά δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, αυτά παραπέμπονται για γνωμοδότηση στην ειδική επιτροπή θεμάτων αυτοκινήτων Ε.Δ.Χ. που προβλέπει ο νόμος και στη συνέχεια θα λάβει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Επιτροπή
Τέλος, η Επιτροπή αυτή θα εξετάσει:
-τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με τη συνένωση των εδρών ταξί, καθώς και τη χωρική συνέχεια των νέων εδρών που προκύπτουν, σταθμίζοντας παράλληλα όλες τις συνθήκες και παραμέτρους και με γνώμονα το συγκοινωνιακό συμφέρον της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων.
-τη χορήγηση γνωμάτευσης επί θεμάτων ταξί, σχετικά με τον ορισμό της περιμετρικής ζώνης των νέων ενιαίων εδρών, λαμβάνοντας υπόψη όσα ορίζονται από το νόμο.
-το ενδεχόμενο επέκτασης της ήδη υπάρχουσας περιμετρικής ζώνης, τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και σε άλλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ώστε να μην εντοπίζονται ανισότητες αναφορικά με την εξυπηρέτηση των κατοίκων που επιθυμούν να μεταβούν σε χώρους υψηλού ενδιαφέροντος (λ.χ. νοσοκομείο, διεθνής κρατικός αερολιμένας, κλπ.).

Της Βίκυς Βετουλάκη

Tharrosnews
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s