Ανακοίνωση Του Συλλόγου Γερολιμενιωτών


e dsc   (445)

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΙΩΤΩΝ      

«Η ΑΡΜΕΝΟΠΕΤΡΑ»

Στις 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ».  Μετά την περσινή επιτυχημένη εκδήλωση, ο Σύλλογος κατάφερε η φετινή εκδήλωση να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ab dsc   (176)

Μια ιστορική αναπαράσταση της προσπάθειας του φημισμένου βεζίρη, Αχμέτ Κιουπουρλή, ναυάρχου του Οθωμανικού στόλου, να εκδικηθεί τους Μανιάτες για την βοήθεια που παρείχαν στην άμυνα της Κρήτης, κατά την διάρκεια του Ενετοτουρκικού πολέμου(1666-1669).

46

Η πραγματοποίηση αυτής της ιστορικής αναπαράστασης υποστηρίχθηκε από περίπου 130 Μανιάτισσες και Μανιάτες εκ των οποίων 50 παιδιά κάθε ηλικίας και αλιευτικών καϊκιών. Οι Μανιάτες με αναμμένους πυρσούς κατέβηκαν τον επιβλητικό βράχο του Γερολιμένα , μπήκαν στις βάρκες και μετά από την εντυπωσιακή ναυμαχία με τον Τούρκικο στόλο, ολοκληρώνουν την παράσταση με την ανατίναξη της Οθωμανικής ναυαρχίδας, μέσα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με φωτιές, κανονιοβολισμούς και αιθάλη.

10

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του πεσόντος εν ώρα υπηρεσίας, διοικητή πυροσβεστικής Γυθείου Κωνσταντίνου Καστρή και τιμήθηκαν για την προσφορά τους και το κοινωνικό τους έργο στη Μέσα Μάνη, ο κ. Ανάργυρος Μαριόλης, δ/ντης του κέντρου υγείας Αρεοπόλεως και ο  παιδίατρος κ. Δαβάκης Μιχαήλ.

14

Η προσέλευση του κοινού έφτασε περίπου τους  4000 θεατές.Ο Σύλλογος μας  ευχαριστεί θερμά την υπουργό κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ,που έθεσε υπό την αιγίδα του υπουργείου της την εκδήλωσή μας, τα μέλη του συλλόγου και όλους όσους συμμετείχαν, για τη συμβολή τους σε αυτό το πολιτιστικό γεγονός.

Με εκτίμηση

ΠΟΤΟΥΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ«ΑΡΜΕΝΟΠΕΤΡΑ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s