Λαογραφική Συλλογή Μάνης Στην Πλάτσα


Μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν οι επισκέπτες της Δυτικής Μάνης και δη οι ξένοι για τη Λαογραφική Συλλογή Μάνης που στεγάζεται στο κτίριο του π. Γυμνασίου Πλάτσας, το  οποίο βρίσκεται επάνω στον κεντρικό δρόμο Καλαμάτας – Αρεόπολης.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει ο Δήμος, μέσα σε έναν μήνα απο τη λειτουργία της Λαογραφικής Συλλογής, έχουν καταγραφεί περισσότερες απο 300 επισκέψεις.

Το ίδιο αυξημένο ενδιαφέρον δείχνουν και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αφού προσφέρουν συνέχεια για τον εμπλουτισμό της Συλλογής, τα περισσότερα αντικείμενα της οποίας, προέρχονται απο δωρεές των κατοίκων της περιοχής.

Η Λαογραφική Συλλογή Μάνης αποτελεί ένα σύγχρονο κέντρο προβολής του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής, περιλαμβάνοντας πάνω από 700 αντικείμενα (οικιακής χρήσης, όπλα, ρουχισμό, εργαλεία κ.λπ.), τα οποία χρονολογούνται από τις αρχές του 19ου αιώνα έως και τα μέσα περίπου του 20ου.  Η έκθεση απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν απο κοντά την παραδοσιακή ζωή των Μανιατών του προηγούμενου αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση είναι δίγλωσση, με το ερμηνευτικό καθώς και το οπτικοακουστικό της υλικό, να είναι μεταφρασμένο και στα αγγλικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαογραφική Συλλογή Μάνης είναι επισκέψιμη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, απο τις 10.00 έως τις 13.00.

Lakoniapress

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s