Αγνώριστο το Ακρογιάλι μετά τις προσχώσεις


Αγνώριστο έχει γίνει το Ακρογιάλι Αβίας με το έργο προστασίας της ακτής από τη διάβρωση. Ο χώρος ανάμεσα στους προβόλους, όπως προβλεπόταν από τη μελέτη, έχει μπαζωθεί σε μεγάλο τμήμα για τη δημιουργία παραλίας. Η εικόνα (ιδανική τώρα για τραπεζοκαθίσματα) δεν θυμίζει το Ακρογιάλι που προλάβαμε μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ’90, πριν από την ένταση του φαινόμενου της διάβρωσης.

Στα σημεία της πρόσχωσης, με βάση τη μελέτη, προβλέπεται και ανάπλαση σε δεύτερη φάση.

Κατά τα άλλα το έργο προχωράει με εντατικούς ρυθμούς μετά τη δίμηνη διακοπή του καλοκαιριού. Εχουν φτιαχτεί οι 4 από τους 7 κάθετους προβόλους που προβλέπονται, ενώ δουλεύονται ο 5ος και 6ος στη βόρεια πλευρά, προς την Παλιόχωρα.

Με το έργο που έχει γίνει αναμένεται ότι το φετινό χειμώνα το Ακρογιάλι δε θα ξαναζήσει στιγμές αγωνίας και κινδύνου από τη θάλασσα και τους ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους, που έφερναν τα κύματα στον παραλιακό δρόμο και απειλούσαν τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο, προϋπολογισμού 4.850.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ του ΕΣΠΑ.

Γ.Σ.

Eleftheriaonline

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s