Απάντηση Γιαννημάρα: «Τα ψέματα του κ. Μπασάκου Παναγιώτη»


Κυρία διευθύντρια, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και στη σελίδα 7 της έγκριτης εφημερίδας σας, δημοσιεύθηκε ολοσέλιδη συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Μπασάκου, υποψήφιου δημάρχου – όπως ο ίδιος ανέφερε – του Δήμου Δυτικής Μάνης, όπου γινόταν προσπάθεια – με σωρεία ψευδών στοιχείων – σπίλωσης του έργου της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου.

Πριν δώσουμε εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία που θα ξεσκεπάσουν ένα προς ένα τα ψέματα της συνέντευξης του κ. Μπασάκου, θα θέλαμε να πούμε τούτο: Σήμερα η κοινωνία έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα της πουν την αλήθεια, να τους εμπιστεύεται, να τους κοιτάζει κατάματα και να καθρεφτίζεται η καθαρότητα και να αγωνίζονται για να της λύνουν τα προβλήματα και όχι να της υφαρπάζουν την ψήφο και μετά…
Αναφέρει, λοιπόν, ο κ. Παναγιώτης Μπασάκος:

-«…Μιλάμε για πλήρη εγκατάλειψη, για κοροϊδία. Να ανακοινώνεται ο δρόμος Μεγάλη Μαντίνεια-Κρίσκιος 112.000 ευρώ και τελικά να διατίθεται ποσό 12.000 ευρώ για κάποια ρείθρα…».
Ψέμα πρώτο: Είναι δυνατόν να μιλάμε για ποσό 112.000 ευρώ, αφού αυτό είναι σχεδόν η μισή ΣΑΤΑ, με την οποία εμείς πρέπει να υλοποιήσουμε έργα σε 27 Τοπικές Κοινότητες και 70 Οικισμούς; Για την αλήθεια των λόγων μας, σας επισυνάπτουμε φωτοτυπημένο το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013 που αφορά στην Τοπική Κοινότητα Αβίας (Μεγάλη Μαντίνεια). Το έργο αυτό αφορά σε διαπλάτυνση του δρόμου από Κρίσκιο έως Μεγάλη Μαντίνεια και όχι ρείθρα και πρόκειται για ένα έργο που 12 χρόνια δήμαρχος ο κ. Μπασάκος δεν καταδέχτηκε ούτε να αγγίξει, παρά τη μεγάλη αναγκαιότητά του.

-Ψέμα δεύτερο: για το έργο Βελονά-Λαγκάδια.
«…Η δημοπρασία ακυρώθηκε λόγω έλλειψης ανταγωνισμού, ο ενδιαφερόμενος προσέφυγε αρμοδίως, ο Δήμος δεν έστειλε ό,τι απαιτείται στην αρμόδια Επιτροπή και το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα…».
Ο Δήμος απάντησε στην αρμόδια Επιτροπή στις 22.10.2013 και την απάντηση αυτή, σας επισυνάπτουμε. Όμως, δε θα έπρεπε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (ο κ. Μπασάκος), κατά την Απόφαση της οποίας έγινε η ένσταση, να έχει στείλει τον πλήρη φάκελο στην Επιτροπή;

-Ψέμα τρίτο: για το έργο «Μελέτη κατασκευή αποχέτευσης Μάνης».
«…Δεν υπάρχει πληροφόρηση για την εξέλιξή του και όλα δείχνουν ότι δεν παρακολουθείται από κανέναν και κατά τα φαινόμενα έως το 2015 δε θα έχει ολοκληρωθεί ούτε η μελέτη. Άρα αντιλαμβάνεστε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος μας…».
Καλά, ο κ. Μπασάκος δε διαβάζει τις εφημερίδες στις οποίες προσφεύγει για να εξωτερικεύσει όλη τη ψυχοσύνθεσή του; Δε διάβασε ποτέ καμία ανακοίνωση της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου; Εμείς σας επισυνάπτουμε την τελευταία σελίδα του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου, για να μάθει, επιτέλους, σε ποιον κατακυρώθηκε η μελέτη του έργου.

-Ψέμα τέταρτο: σχετικά με την ενημέρωσή του για το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (11.11.2013)
«…δημοσιεύσατε ότι τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Προσωπικά δεν έχω πάρει ούτε πρόσκληση…».
Ο ειδικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου τηλεφώνησε στον κ. Μπασάκο στο κινητό του, αλλά δεν πήρε απάντηση. Στη συνέχεια απέστειλε φαξ στο 27210 94583, φαξ που έχει δώσει ο κ. Μπασάκος προκειμένου να ενημερώνεται, όμως δεν πήρε επιβεβαίωση. Αναζήτησε άλλο φαξ, απέστειλε την πρόσκληση στο 27210 94584, έλαβε επιβεβαιωτικό από το φαξ και επιβεβαίωσε και τηλεφωνικά την παραλαβή της πρόσκλησης από υπάλληλο της Υπηρεσίας του, την Πέμπτη 07.11.13, όπως προβλέπει ο Κανονισμός.
Πώς γίνεται να δίνει συνέντευξη την Κυριακή 10.11.13 και να λέει ότι δεν παρέλαβε πρόσκληση; Εμείς, επισυνάπτουμε τα αποδεικτικά στοιχεία αποστολής.

-Ψέμα πέμπτο: σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Απολογισμό.
«…απολογισμός στο Δήμο δεν έγινε, εντάλματα δεν παρουσιάζονται, δαπάνες δε δικαιολογούνται, ενώ, όταν ζητήσαμε στο Δ.Σ. να μας διαβαστεί ο απολογισμός, ο δήμαρχος και η πλειοψηφία αποχώρησαν…».
Εδώ, μάλλον, θα πρέπει να συστήσουμε στον κ. Μπασάκο να κάνει κάποια ιατρική εξέταση, γιατί πώς γίνεται να έχει αποχωρήσει από την αίθουσα και να γνωρίζει το τι γίνεται μέσα σε αυτή; Θα είναι παγκόσμιο, νομίζουμε, εξωπραγματικό φαινόμενο, για να μη δώσουμε άλλον χαρακτηρισμό, όταν τα 2/3 της μειοψηφίας έχουν αποχωρήσει από την αίθουσα, αλλά παίρνουν απόφαση έγκρισης του Απολογισμού της Δημοτικής Αρχής, η οποία, όμως, είναι μέσα στην αίθουσα! Υπερβολή; Πείτε μας, έχει ξανακουστεί κάτι παρόμοιο ποτέ;

Θα μπορούσαμε να δώσουμε απαντήσεις, λέξη προς λέξη, σε όλη τη συνέντευξη. Δε θα το κάνουμε, όμως, γιατί πιστεύουμε ότι είναι αρκετά τα όσα ήδη αναφέραμε, προκειμένου ο αναγνώστης να βγάλει τα συμπεράσματά του. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο που διάλεξε. Εμείς θα προχωρήσουμε, υπηρετώντας την εντολή των συνδημοτών μας, και – όταν έρθει η ώρα – θα απολογηθούμε σε αυτούς.
Ευχαριστώ.

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης
Γιαννημάρας Σ. Δημήτριος

Tharrosnews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s