Πειραιάς: Θα Ξαναχτιστεί Το Παλιό Ρολόι


Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, «η  έγκριση επανανέγερσης του Δημοτικού κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου και Ρολογιού στην παλαιά εγκεκριμένη στο ρυμοτομικό σχέδιο θέση, στην πλατεία Ωρολογίου, μεταξύ των οδών Β. Γεωργίου και Ακτής Μιαούλη, έμπροσθεν του Τινάνειου κήπου».

Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων :

«Ψηφίζουμε τη χωροθέτηση, να χτιστεί ξανά το Ρολόι  στο ίδιο ακριβώς σημείο που ήταν το παλιό, με τα ίδια σχέδια, στο ίδιο μέγεθος, με την ίδια αρχιτεκτονική δομή.

Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πράξη ότι λέμε. Το όνειρο να φωτίσει το Δημοτικό Θέατρο με την πολιτιστική του λάμψη τον Πειραιά και όλη την Ελλάδα, έγινε πραγματικότητα.

Το ξεχασμένο όνειρο του Πειραϊκού λαού να ξαναχτιστεί το ιστορικό Ρολόι το αναδείξαμε με πολύ ισχυρή πολιτική βούληση, για να γίνει πραγματικότητα το γρηγορότερο δυνατόν.

Μάλιστα, προέβημεν, για να είμαστε και σε ρεαλιστική βάση και πιστικοί, παράλληλα και σε μια άλλη πράξη. Σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Νίκαιας –Ρέντη, αγόρασε ο Δήμος το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, το οποίο ήταν στα διοικητικά όρια του Ρέντη, στην αντικειμενική του τιμή, που θεωρείται σήμερα πολύ υψηλότερη της αγοραστικής του αξίας. Δεσμευτήκαμε ότι αυτά τα χρήματα, περίπου 250.000 ευρώ, θα πάνε στον ήδη υπάρχοντα κουμπαρά, ξεχασμένο όμως, που έχει σήμερα 9.200 ευρώ. Από αύριο ο αριθμός αυτού του λογαριασμού θα γίνει ευρέως γνωστός, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να καταθέτει τον οβολό του. Θα κληθούν όλοι οι Πειραιώτες και μάλιστα αυτοί που κερδίζουν χρήματα στον Πειραιά, με προσωπική επιστολή, να συμβάλλουν.

Θέλω να πω ότι, τα μηνύματα είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Σε πολύ λίγο χρόνο θα συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται.  Μάλιστα πολύ γρηγορότερα από όσο το ελπίζουν οι πιο αισιόδοξοι, θα είναι πραγματικότητα το Ρολόι του Πειραιά, όπως ήταν, εκεί που ήταν, στο μέγεθος που ήταν, με την αρχιτεκτονική που ήταν.

Είναι μια πολύ μεγάλη δέσμευση εμού, του Δημάρχου προς τον Πειραϊκό λαό και στην ιστορία του.

Ο Πειραιάς ξαναβρίσκει τα εμβλήματά του, την πολιτιστική του ταυτότητα.

Ευχαριστώ τις Υπηρεσίες, ευχαριστώ όσους κράτησαν το όνειρο ζωντανό, όσους δεν ηττήθηκαν από την ισοπέδωση του Πειραιά και από τη δημιουργία μιας πόλης με πολυκατοικίες μόνο. Μία- μία τις πληγές του Πειραιά θα τις κλείσουμε και θα αναδείξουμε εκείνο που χαρακτηρίζει τον Πειραιά και τη σημασία του Πειραιά για την Ελλάδα.»

Ψηφίστηκε, με μεγάλη πλειοψηφία σε ονομαστική ψηφοφορία, η πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, που είχε ως θέμα:  

«Λήψη απόφασης για την αναστολή κατεδάφισης του κτηρίου της πρώην Ραλλείου Σχολής έως την οριστική απόφαση που αφορά την μετεγκατάσταση των δικαστηρίων του Πειραιά. Παράλληλα, το ακίνητο αυτό, ο Πύργος του Πειραιά, καθώς και κάθε άλλο ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, τίθεται στη διάθεση των αρμοδίων φορέων με σκοπό την μετεγκατάσταση σε αυτό των δικαστηρίων του Πειραιά».

 

Για τα δικαστήρια ο κ. Μιχαλολιάκος, τόνισε :

«Έχει γίνει πολύ κουβέντα για τα δικαστήρια. Εγώ δεν θα ξαναμιλήσω. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, δεν δημιουργήθηκε εκ των άνω προς τα κάτω. Δεν ξύπνησε ένα πρωί ο Πρωθυπουργός της χώρας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και είπαν αποφασίζουμε και διατάζουμε τα δικαστήρια στη Θηβών. Ξεκίνησε από τα κάτω προς τα πάνω. Η ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά διεκδικούσε, εδώ και πολύ καιρό, να πάνε εκεί τα δικαστήρια. Είχε πείσει τη φυσική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και το σημερινό Υπουργό και τον προκάτοχό του. Κάποια στιγμή πήγαν και σε επίπεδο Πρωθυπουργού και έπεισαν ότι γι΄ αυτό είναι σύμφωνη όλη η κοινωνία και προπαντός οι δικηγόροι.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, επικοινώνησα με όλους, με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και με τους Βουλευτές. Εγώ από την αρχή ήμουν απόλυτα αρνητικός. Υπάρχουν πράγματα που λέγονται δημοσίως και πράγματα που δεν λέγονται δημοσίως μέχρι να τελειώσει.

Δώσαμε πολύ σκληρό αγώνα για να τελειώσει θετικά υπέρ των δικαστηρίων, όχι υπέρ της πόλης. Τα δικαστήρια πρέπει να είναι στο κέντρο του λιμανιού. Μας βοήθησε πάρα πολύ αυτή η πρωτοφανής γενική συνέλευση των δικηγόρων που τάχθηκαν κατά της μεταφοράς.

Τα δικαστήρια δεν θα φύγουν από το κέντρο του Πειραιά».

Zougla.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s