18ο Οδοιπορικό Υγείας μαζί με το Δήμο Δυτικής Μάνης


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 18ο Οδοιπορικό Υγείας που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου 2013 από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και το Φιλανθρωπικό Οργανισμό ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Μάνης.

Στο πλαίσιο του Οδοιπορικού, συνδιοργανωτές του οποίου ήταν το ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας), η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ και οι σύλλογοι Γονέων της περιοχής,  πραγματοποιήθηκαν παιδιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις σε περισσότερα από 200 παιδιά του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου της Δυτικής Μάνης, καθώς και σε αρκετούς ενήλικες.

Την Κυριακή το απόγευμα πλήθος  Δημοτών παρακολούθησε την ιατρική εκδήλωση με θέμα«Ενημερωμένοι Πολίτες – Υγιείς Πολίτες», όπου μίλησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας κ. Μιχάλης Μιχαήλ και ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  κ. Γεώργιος Πατούλης. Μετά την εκδήλωση ο κ. Γ. Πατούλης και η αντιπροσωπεία του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο πλαίσιο της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε», παρέδωσαν στο Δήμαρχο ιατροφαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, προκειμένου να προωθηθεί μέσω του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου σε φτωχούς ανασφάλιστους και άπορους κατοίκους του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Δημήτριος Γιαννημάρας ευχαριστεί θερμά όλους όσους πλαισίωσαν την αποστολή των ιατρών και νοσηλευτών από την Αθήνα, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στη Διοργάνωση του 18ου Οδοιπορικού Υγείας στη Δυτική Μάνη κυρίως τους Διευθυντές των Σχολείων καθώς και τους επαγγελματίες που συνέβαλλαν αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης, με την ευγενική προσφορά τους: Οικογένεια Ηλία Παλιατσέα (ξενοδοχείο LIAKOTO, Καρδαμύλη) για την παροχή διαμονής, Τάκη Ραπτέα (εστιατόριο ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ, Στούπα), Έλλη Νικολούδη (ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ, Αγ. Νικόλαος) και Μαρία Χαραλαμπέα (εστιατόριο ΧΑΡΙΛΑΟΣ, Καρδαμύλη) για τη δωρεάν παροχή γευμάτων, Πέτρο Κατσικέα (καφέ ΜΑΙΣΤΡΟΣ, Καρδαμύλη) για το κέρασμα του πρωινού γεύματος, Burgi και Fritz Blauel για την προσφορά μανιάτικων παραδοσιακών προϊόντων.

Pelopsnews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s