Προβλήματα στην πορεία κατασκευής των εσωτερικών δικτύων λυμάτων Αβίας


 

Ένσταση κατά της διενέργειας του διαγωνισμού 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

Μετ’ εμποδίων, όπως όλα δείχνουν, θα προχωρήσει το έργο «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αβίας Δ..Ε Αβίας», με προϋπολογισμό 936.567,79 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Κι αυτό, γιατί ήδη υπήρξαν προβλήματα με τη διενέργεια του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, καθώς έχει γίνει ένσταση κατά της διαδικασίας από ενδιαφερόμενο ο οποίος συμμετείχε αλλά αποκλείστηκε, επειδή στο φάκελο των δικαιολογητικών του δεν υπήρχε ενημερότητα από το ασφαλιστικό του ταμείο.

Αντικρουόμενες απόψεις 
Προσωρινός ανάδοχος, βάσει του σχετικού πρακτικού, αναδείχθηκε εταιρεία που κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 11,06%, ενώ ο αποκλεισμένος συμμετέχων είχε καταθέσει προσφορά με έκπτωση 14,06%.

Η δημοπρασία είχε διενεργηθεί στις 15 Οκτωβρίου, ενώ στην ένστασή του ο εργολάβος που απορρίφθηκε είχε καταθέσει υπεύθυνη δήλωση σχετικά με τη βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητάς του και ότι ήταν ενήμερος, αλλά δεν είχε εκτυπωθεί από το σύστημα, χωρίς δική του ευθύνη.

Από την άλλη πλευρά, ο προσωρινός ανάδοχος ισχυρίζεται πως όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να περιέχονται στο φάκελο των δικαιολογητικών και να είναι ήδη επικυρωμένα με νόμιμο τρόπο κατά την υποβολή του φακέλου. Τα δικαιολογητικά παραμένουν στο φάκελο και δε νοείται επίδειξη και απόσυρσή τους από τους διαγωνιζόμενους, ενώ δεν μπορεί να γίνει δεκτή εκ των υστέρων η Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας.

Σε νομικό 
Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που αποφάσισε να αναθέσει σε νομικό την εξέτασή του, ώστε να προέλθει, μετά την εξέταση της ένστασης, ο ανάδοχος που θα είναι είτε αυτός που απορρίφθηκε είτε αυτός που έχει ανακηρυχθεί ως προσωρινός ανάδοχος.

Θα πρέπει, όμως, να αναφερθεί ότι η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού αποφάσισε ομόφωνα να μην παραλάβει κατά τη διάρκεια της καταγραφής των εγγράφων και δικαιολογητικών τη Βεβαίωση Ασφαλιστικής Ενημερότητας που έφτασε με φαξ στην υπηρεσία από το γραφείο του Ε.Τ.Α.Α. (ΤΣΜΕΔΕ) στις 10.26 το πρωί, και να θεωρήσει άκυρη την προσφορά.

Tharrosnews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s