Εντάχθηκε Στο ΕΣΠΑ Ο Ιστορικός Πύργος Δουράκη Στην Καστάνια


Με απόφαση Περιφερειάρχη η συντήρηση και αποκατάσταση του Πύργου Δουράκη Καστανιάς στο ΕΣΠΑ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από τη θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε, στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 24 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ ΔΟΥΡΑΚΗ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ», συνολικoύ προϋπολογισμού 500.000 € με ΦΠΑ» με Δικαιούχο την 26η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Το έργο αφορά τη συντήρηση και αποκατάσταση του πύργου του Καπετάν Δουράκη στην κεντρική πλατεία του οικισμού της Καστανιάς του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Ο πύργος του Καπετάν Δουράκη αποτελεί τυπικό παράδειγμα οχυρωμένου πύργου – κατοικίας του 18ου αι., χαρακτηριστικό της τοπικής αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο της ιδιόμορφης μανιάτικης κοινωνικής δομής της εποχής. Στη νότια όψη του προστέθηκε σε μεταγενέστερη φάση πέτρινο διώροφο κτίσμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών διαβίωσης και τον σταυλισμό των ζώων. Έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο με την Υπουργική Απόφαση 12524/9-12-64 (ΦΕΚ 38/ Β΄/ 19-1-65).

Pelopsnews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s