Πεζοπορία Στο Όρος Καλάθι Με Τον ΕΟΣ Καλαμάτας


Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 μέλη και φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας θα περπατήσουν στο όρος Καλάθι.

Το Καλάθι αποτελεί την πρώτη ευκαιρία για μια γρήγορη βόλτα στην ορεινή φύση ακριβώς δίπλα στην πόλη. Και ενώ όλοι γνωρίζουν τους πρόποδές του: την Παραλία Βέργας και την Κάτω Βέργα, λιγότεροι έχουν επισκεφτεί τον οικισμό της Άνω Βέργας και ελάχιστοι, οι πιο μυημένοι, έχουν βρεθεί ακόμη ψηλότερα στα πιο όμορφα μέρη του βουνού. Πρόκειται για τις περιοχές που οι τελευταίες καλλιέργειες και βοσκότοποι δίνουν τη θέση τους στα δάση με τα έλατα και πεύκα και την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, την Καλαμάτα, την Μεσσηνία αλλά και βέβαια τον κεντρικό Ταΰγετο που από εδώ προβάλει μοναδικός.

o54764

Το Καλάθι, παρά το όχι πολύ μεγάλο ύψος του, ξεχωρίζει κυρίως λόγω ενός ιδιαίτερου χαρακτηριστικού που δεν το συναντάμε συχνά. Σπάνια ένα βουνό τέτοιου ύψους βρίσκεται τόσο κοντά στη θάλασσα. Η θέα της Καλαμάτας, της θάλασσας και της παραλίας είναι σαν να βρίσκεσαι σε αεροπλάνο και δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτήν που αντικρίζουν οι «παραπεντίστες» που τόσο συχνά πετάνε από εδώ!!

p15854

Στη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε την ερχόμενη Κυριακή θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με όλες τις πλευρές του βουνού. Η πεζοπορία θα ξεκινήσει από τον οικισμό της Παραλίας Βέργας, θα συνεχίσει στην Κάτω Βέργα για να ακολουθήσει το καλντερίμι προς την Άνω Βέργα και τα ψηλότερα σημεία του βουνού εως την εκκλησία του πρ. Ηλία. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή.

  • ώρες πορείας: 8
  • βαθμός δυσκολίας: 2

p494
Θα υπάρχει και δυνατότητα μικρότερης διαδρομής με εκκίνηση και τέρμα στην Άνω Βέργα (ώρες πορείας: 4, βαθμός δυσκολίας: 1) Στην εξόρμηση αυτή θα περπατήσει μαζί μας και ο ορειβατικός σύλλογος Σπάρτης.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία μας. Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ 27210 97733) και στο τηλ. 6976283808.

Δηλώσεις συμμέτοχης το αργότερο μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 22/2

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s