Προχωρούν τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στο Ακρογιάλι


O Aντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς, με κλιμάκιο μηχανικών, έκανε αυτοψία στο έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας που εκτελείται στο Ακρογιάλι.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές εργασίες και στους 7 προβόλους ,έχει γίνει αναπλήρωση ακτής  με ίζημα, όπως προβλέπεται από την αρχική μελέτη και χθες εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο η συμπληρωματική μελέτη για προσάμμωση από τον 1ο μέχρι τον 7ο πρόβολο, καθ’ όλο το μήκος της ακτογραμμής, προϋπολογισμού 210.000 €.

Όπως τόνισε ο κ. Αλευράς, είναι ένα έργο σημαντικό ,που θα «ανακουφίσει» τους κατοίκους και θα τονώσει την επισκεψιμότητα της περιοχής.

Παράλληλα έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο κομμάτι που αφορά την αντιδιαβρωτική προστασία στις περιοχές Αβίας, Παλιόχωρας, Αρχοντικού, Κιτριών,συνολικού προϋπολογισμού 4.950.000 €. Ήδη έχουν σταλεί στην ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για προέγκριση τα τεύχη δημοπράτησης.

Με την ολοκλήρωση και αυτού του έργου θωρακίζεται από τους έντονους κυματισμούς του χειμώνα όλη η ακτογραμμή από τη Μ. Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές.

Pelopsnews

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s