Αβία: Αγονος ο διαγωνισμός για την προστασία των ακτών


Άγονη ήταν η χθεσινή δημοπρασία στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για το υπόλοιπο έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας στην παραλιακή Αβία, από το Αρχοντικό έως τις Κιτριές, προϋπολογισμού 4.920.000 ευρώ. 

Οι εργολάβοι δεν έδωσαν προσφορές, παρά το μεγάλο ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί (είχαν πάρει 44 τεύχη δημοπράτησης). Ετσι η δημοπρασία θα επαναληφθεί το πιθανότερο την εβδομάδα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, 19 με 23 Μαΐου.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο Αρχοντικό, στην Παλιόχωρα, μεταξύ Παλιόχωρας και Ακρογιαλίου και στις Κιτριές. Η μεγαλύτερη παρέμβαση προβλέπεται στο Αρχοντικό: 4 πρόβολοι μήκους 50 μέτρων ο καθένας, κυματοθραύστης μήκους 30 μέτρων και αναπλήρωση της ακτής με ίζημα σε μήκος 350 μέτρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, αλλά λόγω της υπερδέσμευσης των πόρων του προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία εκτέλεσής του είναι 14 μήνες.

Eleftherianews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s