Η ανόρυξη γεώτρησης στη «Γονάτσα» της Δυτικής Μάνης έβγαλε νερό


Επιτυχής ήταν η ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στη θέση «Γονάτσα» μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου και Προαστίου, του Δήμου Δυτικής Μάνης, αφού βρέθηκε μεγάλη ποσότητα νερού, που εκτιμάται, σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας, σε 800 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Ο κ. Γιαννημάρας δεν μπόρεσε να προσδιορίσει αν το νερό που βρέθηκε είναι ίδιο με εκείνο που αναβλύζει υποθαλάσσια στην περιοχή της Στούπας, αλλά ήταν εμφανώς συγκινημένος από την ανεύρεσή του. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο Δήμος Δυτικής Μάνης, πάντα με στόχο και γνώμονα την αναπτυξιακή του πορεία και την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών του, ύστερα από επίμονες προσπάθειες (από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής), πραγματοποίησε σήμερα (χθες) με επιτυχία την ανόρυξη, απ’ όπου – από τις πρώτες κιόλας μετρήσεις – προκύπτει ότι η ποσότητα παροχής του νερού θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Δημ. Γιαννημάρας επιθυμεί –σε πρώτη φάση (αφού θα ακολουθήσουν αναλυτικότερες ενημερώσεις) – να ευχαριστήσει θερμά όσους συνετέλεσαν στην άμεση και επιτυχή έκβαση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, που σκοπό έχει την αξιοποίηση των υπόγειων υδάτινων  πόρων της περιοχής, για την κάλυψη των υδρευτικών και αρδευτικών αναγκών των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου και τη γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής».

Από την πλευρά του, πληροφορηθείς το γεγονός ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Μπασάκος εξέφρασε την ευχή να λυθεί το πρόβλημα, διατηρώντας ωστόσο σχετικές επιφυλάξεις ως προς την ποιότητα του νερού και ως προς το χρόνο που έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Tharrosnews

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s