Καλοκαιρινή τζαζ ακαδημία από 3 έως 9 Ιουλίου στη Μάνη


H 1η Καλοκαιρινή Τζαζ Ακαδημία θα γίνει 3 – 9 Ιουλίου στη Μάνη. Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το φεστιβάλ απευθύνεται σε μουσικούς όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών.

Αυτοί που έχουν ήδη κάποια εμπειρία με την τζαζ , θα μπορέσουν να βελτιώσουν τις θεωρητικές τους και τις πρακτικές τους γνώσεις αλλά και τις εκτελεστικές τους ικανότητες καθώς να συμμετέχουν στα καθημερινά jam sessions.

Γι΄ αυτούς που δεν έχουν προηγούμενη επαφή με την τζαζ, θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της τζαζ και τις βασικές της αρχές. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, καθώς αυτός είναι και παραμένει το βασικό κίνητρο για να παίξει κανείς τζαζ.

Οι τάξεις των ομαδικών μαθημάτων θα χωριστούν από τους καθηγητές ανάλογα με το επίπεδο του κάθε μαθητή. Θα δοθεί έμφαση στο ρυθμικό μέρος της μουσικής (swing feel, syncopation) καθώς και στις βασικές αρχές της αρμονικής ανάλυσης.

Θα γίνουν ατομικά μαθήματα σε: σαξόφωνο, τραγούδι, πιάνο, μπάσο, τύμπανα και ατομικά μαθήματα αυτοσχεδιασμού για οποιοδήποτε όργανο, εφ’ όσον ο σπουδαστής κατέχει σχετικά καλά την τεχνική του οργάνου του (π.χ. επίπεδο μέσης).

Τα ομαδικά μαθήματα θα είναι: ρυθμικό σολφέζ, ear training, θεωρία της μουσικής, βασικές αρχές τζαζ αρμονίας, εργαστήρια.

Στο Φεστιβάλ μετέχουν και διδάσκουν οι: Σύλβιος Σύρρος σαξόφωνο, αυτοσχεδιασμό, φωνητικό αυτοσχεδιασμό, αρμονία, workshops. Γιώργος Μικρός τζαζ πιάνο, θεωρητικά, workshops. Αναστάσης Γούλιαρης τύμπανα, workshops, ρυθμικό σολφέζ. Νάσια Γκόφα τραγούδι, Αρίωνας Γυφτάκης μπάσο.

Για περισσότερες πληροφορίες: jazzmaniacademy@gmail.com, http://jazzmani.wix.com,jazzmaniacademy@gmail.com.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s