Βανδαλισμός Στο Ναό Σεργίου και Βάκχου Στους Καλλονιούς


Να βάλεις μυαλό σε κάποιον που πιέζει έναν μαρκαδόρο πάνω σε έργο τέχνης δε γίνεται. Ό,τι και να πεις, ό,τι και να κάνεις, θα συνεχίσει. Εμείς οι υπόλοιποι, όμως, να έχουμε το νου μας. Ο τόπος μας είναι γεμάτος μνημεία.

Κάποτε τα φύλαγαν η ευλάβεια, η ανθρώπινη παρουσία και η βιωμένη αισθητική παιδεία της παράδοσης. Σήμερα, την εποχή της ερήμωσης και της ιστορικής ημιμάθειας, είναι ανυπεράσπιστα. Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, και τα αυτιά μας. Όποιος και να είναι, θα ξαναβγεί παγανιά και καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά στα μνημεία κοντά στα χωριά μας. Λίγη πρωινή ή απογευματινή πεζοπορία και καλό κάνει και αποτρέπει.

(Με αφορμή βανδαλισμό στο ναό Σεργίου και Βάκχου του 12ου αι. κάτω από την Κοίτα και τους Καλλονιούς. Με μαρκαδόρο. “Ζεύς υψιπετής” στο υπέρθυρο και τα λοιπά που βλέπετε. Ενημερώσαμε την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, η οποία έστειλε τεχνικό. Δυστυχώς όμως ο μαρκαδόρος δε σβήνει χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο μνημείο, το οποίο θα πρέπει να συνηθίσουμε πλέον με την υψιπετή προσθήκη του φωτισμένου συμπατριώτη μας)

Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μάνης

Lakonialive

Advertisements

2 thoughts on “Βανδαλισμός Στο Ναό Σεργίου και Βάκχου Στους Καλλονιούς

  1. Βέβηλοι, χυδαίοι, παρανοϊκοί, ανθρωπάρια. Δεν βεβηλώνεις ένα μνημείο, σε όποια θρησκεία και αν πιστεύεις. Συγχαρητήρια που γράφετε τους Καλλονιούς με δύο λ.

  2. Βανδαλισμος ηταν οταν οι <>χριστιανοι γκρεμιασαν τους αρχαιους ναους και μ αυτα τα υλικα εχτισαν τα χριστιανικα τους μαγαζια ντροπη σας να αποκαλειτε βανδαλισμο την αληθεια ο βωμος του Διος εγινε τραπεζι στο νεο χτιστο αυτο ανοσιουργημα επι των λειψανων του Αρχαιου μας πολιτισμου

    Date: Fri, 25 Jul 2014 08:13:42 +0000
    To: if.i.12@hotmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s