750 Καμένα Στρέμματα Από Τη Φωτιά Στο Πόρτο Κάγιο


Την Παρασκευή 01 Αυγούστου και περί ώρα 20:05 μ.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Πάλυρος η οποία επεκτάθηκε στις περιοχές Πόρτο Κάγιο-Μιανές-Κοκκινόγεια του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με  πέντε υδροφόρα και δύο υπηρεσιακά επιβατηγά οχήματα, την οποία συνέδραμαν ισχυρότατες δυνάμεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου και Αττικής  (συνολικά 22 οχήματα με 44 άνδρες πλήρωμα).

Ακόμη κινητοποιήθηκε άμεσα ομάδα πεζοπόρου επτά ανδρών από την Π.Ε.Π.Υ.Δ. Πελοποννήσου και ομάδα πεζοπόρου δεκαέξι ανδρών από την 1η ΕΜΑΚ Αθηνών.

Επίσης τις πυροσβεστικές  δυνάμεις συνέδραμαν σημαντικά και σε αυτήν την πυρκαγιά, όπως και στις προηγούμενες, που εκδηλώθηκαν στην περιοχή ευθύνης της Υπηρεσίας μας, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης με διάθεση υδροφόρων οχημάτων και υπαλλήλων των Υπηρεσιών του.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο την Κυριακή 03 Αυγούστου και περί ώρα 08:00 και κατασβήστηκε πλήρως στις 20:55 της ιδίας ημέρας.

Επικεφαλής της πυρκαγιάς τέθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου κ. Γιόβας Κωνσταντίνος.

Από την πυρκαγιά κάηκαν συνολικά, περίπου 750 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Το αίτιο της πυρκαγιάς ερευνάται από το Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας μας, σε συνεργασία με τους άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο  Διοικητής
Μιχαλόπουλος Π. Ευθύμιος
Πυραγός

Lakoniapress

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s