Άρχισαν Οι Εγγραφές Σπουδαστών Για Την Νεοσύστατη Φιλαρμονική Του Δήμου Δυτικής Μάνης


Ένα όνειρο χρόνων πραγματοποιείται φέτος, με τη μετάταξη στο Δήμο Δυτικής Μάνης από το Δήμο Πειραιά του μαέστρου Αναστάσιου Δράμπαλη.

Μετά από αυτό, ο Δήμος Δυτικής Μάνης δεν θα στερείται, πλέον, κάτι των άλλων περιοχών και θα αναβαθμίσει τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, αλλά κυρίως, θα διοχετεύσει την ενεργητικότητα μέσα στο πνεύμα της παράδοσής μας και θα συγκρατήσει όλες τις ηλικίες στον τόπο διαμονής τους.

Τα Μουσικά Σύνολα που θα αποτελούν τη Νεοσύστατη Φιλαρμονική, Χορωδία, Μουσικά εργαστήρια, Ορχήστρα ποικίλης μουσικής κλπ., θα δημιουργηθούν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση, εποπτεία, ευθύνη και διδασκαλία του μαέστρου κ. Δράμπαλη, παιανίζοντας σε εθνικές επετείους, θρησκευτικές εορτές, περιφορές, καθώς επίσης και σε διάφορες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις με ευρύ και ποικίλο ρεπερτόριο.

Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει και την αίτησή τους μπορούν να κάνουν άτομα όλων των ηλικιών, στα ΚΕΠ του Δήμου και στα Δημοτικά Καταστήματα.

Για τυχόν πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα:  27210 64129 (Δήμο Δυτικής Μάνης) και 6932 751606.

———

Δράμπαλης Αναστάσιος

Ο Αναστάσιος Δράμπαλης γεννήθηκε στην Καλαμάτα.. Εκεί αρχίζει μαθήματα θεωρίας στη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και μαθήματα κιθάρας στη σχολή μουσικής του Τάκη Λουκαρέα.
Είναι κάτοχος Διπλώματος τρομπέτας ,Πτυχίου Ενοργάνωσης  Πνευστών οργάνων, Πτυχίου Ειδικού Αρμονίας, Πτυχίου Αντίστιξης και Πτυχίου Φούγκας . Απο το Σεπτέμβρη 2009 συνεχίζει μαθήματα Σύνθεσης (καθηγ. Π.Ν.Πρόκος) καθώς και το 2008 μαθήματα Βυζαντινής μουσικής(Α.Σιώτος)

Επετέλεσε Αρχιμουσικός στο Δήμο Μοσχάτου(για μικρό χρονικό διάστημα).Το 2000-2001 ως βοηθός μαέστρου στη μπαντίνα του Δήμου Αθηναίων με αρχιμουσικό τον Σπ.Αλεξανδράτο. Το 2004-2005 υπήρξε ιδρυτής – Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική του Δήμου Ταμυνέων(Αλιβέρι) όπου κ δίδασκε χάλκινα-ξύλινα πνευστά, κρουστά καθώς κ υποχρεωτικά θεωρητικά μαθήματα στους μαθητές της Φιλαρμονικής.
‘Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια : 1)Το 1994 και το 1996 στη Νίκαια της Γαλλίας με καθηγητή τον τρομπετίστα Guy Touvron(υποτροφία του συλλόγου οι «Φίλοι της Μουσικής» της καπν/μηχανίας Καρέλια και του ωδείου Καλαμάτας).2)Το 1996 στο Conservatoire του Παρισιού για σεμινάρια και εξετάσεις.3)Το 1998 στην Αθήνα με τον Bo Nilson.4)Το 1999 στην Αθήνα και 5)Το 2001 στην Καλαμάτα  με τον Dr.Gregory R.Jones(συνεργάτη του W.Marsalis).
6)Το 2009 στην Αθήνα με τον διεθνούς φήμης τρομπονίστα Christian Lindberg.

Αποτελεί 1η και 2η τρομπέτα στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δ.Αθηναίων από το 2000 ως σήμερα.1η κορυφαίος(τρομπέτα) στη Φιλαρμ. του Δ.Πειραιά από το 2000 έως σήμερα.
1η τρομπέτα στη Συμφ. Ορχήστρα του Δ.Χαλκιδέων και όλων των υποσυνόλων της καθώς
και καθηγητής στη Φιλαρμ.του Δ.Χαλκιδέων τα έτη 2001-2004.Καθηγητής τρομπέτας κ ανωτέρων θεωρητικών στο ωδείο κ τη Φιλαρμονική του Δ.Ιλίου(2009-2011).Αποτέλεσε καθηγητής στη Φιλαρμ.του Δ.Μεγάρων(2004-2005 κ 2011-2012).Απο το 1998 έως σήμερα είναι καθηγητής τρομπέτας –  χάλκινων πνευστών υποχρεωτικών κ ανωτέρων θεωρητικών σε διάφορα ωδεία εντός και εκτός Αθηνών όπως: Ελεύθερο,‘Οπερα,Εθνικό (Ν.Φιλαδέλφιας), Αμαντέους,’Εντεχνο, Αθηναϊκό,Ιλισιακό(Μ.Θανοπούλου),Ηλιούπολης,Αργυρούπολης κ.α.
Αποτελεί μέλος των καθηγητών του Βρετανικού Πανεπιστημίου LONDON COLLEGE OF MUSIC (δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Αγγλίας “Thames Valley University”).
Αποτέλεσε 3η τρομπέτα στο μπαλέτο της Εθν.Λυρικής Σκηνής.1η τρομπέτα στη Συμφωνική Ορχήστρα του ωδείου του Δ.Καλαμάτας από την ίδρυσή της 1992-2000.
‘Εχει πραγματοποιήσει σεμινάρια τρομπέτας στην Κω τον Ιούλιο του 2010 στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών.

‘Εχει συνεργαστεί με παραπάνω από 20 Φιλαρμονικές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (Καλαμάτας,Μεγαλόπολης,Π.Ν.Αιγίνης,Μοσχάτου,Χαλκίδας,Πειραιά,Αλιβερίου,Κορυδαλλού, Νίκαιας,Αγ.Βαρβάρας,Χασιάς,Οινοφύτων,Περαχώρας Λουτρακίου,Μάνδρας,Μεγάρων, Κορίνθου, Γλυφάδας, Κω,Καλλιθέας,’Υδρας,Σαλαμίνας,Παλλήνης,Μπαντίνας Δ.Αθηναίων, Μενιδίου, Π.Φαλλήρου, Κερατσινίου,Κορωπίου, Ιλίου   κ.α.)  ενώ έχει ανακηρυχθεί ως κορυφαίος τρομπετίστας στη Φιλαρμ.του Δ.Πειραιά,τη Συμφ.Ορχήστρα και τη Φιλαρμονική του Δ.Χαλκιδέων και τέλος τη μπαντίνα του Δ.Αθηναίων.
Συνεργασίες με συγκροτήματα: του Λάκη Παπαδόπουλου,ΟΝΕΙΡΑΜΑ,Λουκιανού Κηλαηδόνη,
Ανωτάτη Ζαμπετική(Παντ.Αμπαζής),Γιάννη Λογοθέτη(ΛΟΓΟ),Πασχάλη Αρβανιτίδη,STYLΕ NOIR,SCOPITONE,STEREOMATIC και τέλος για το Εθν.Θέατρο.
Συμμετείχε στα musical:Annie(2000),Cat’s(2001),Grease(2002-2003),Jesus Christ    Superstar (2003),Cabaret(2003-2004-2005)κ στην ηχογράφηση για την παράσταση “PEPSI”. Με το Εθν.Θέατρο(2003)στις παραστάσεις «Μήδεια» του Ευριπίδη(περιοδεία).
Το 2007 στις παραστάσεις για τον Αρθούρο Ρεμπό.Και  τέλος με τον Γ.Κιμούλη,Π.Τρικαλιώτη τον Ιούλιο του 2001 στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Συμμετοχή με την Ορχ.του Σταύρου Ξαρχάκου (ΚΟΕΜ) για την τελετή Λήξης της Ολυμπιάδας του 2004 και με τον κινέζο μαέστρο En Shao για την τελετή λήξης της Ολυμπιάδας του Πεκίνο(2007).Το 2009 στο έργο της Εθν.Λυρικής Σκηνής “Συρανό και Ρωξάνη” σε μουσική
και διεύθυνση του Στ.Ξαρχάκου.Στο καλλιμάρμαρο με τον διεθνούς φήμης τενόρο Andrea Bochelli.Στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών με τον διεθνούς φήμης σολίστ Δ.Σγούρο.
Έχει δώσει συναυλίες:Στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών,Μέγαρο μουσικής Θεσ/νίκης,Λυρική Σκηνή,Ηρώδειο,Επίδαυρο,Ρωμαϊκή αγορά,Θέατρο Δ.Πειραιά,Βεάκειο,Κατράκειο,Παλλάς,
Θέατρο Παρνασσός,Ε.Ρ.Α.,Αττικό Θέατρο Γαλατσίου,Καλλιμάρμαρο,Θέατρο πέτρας,αίθουσα
Τελετών του Πανεπιστ.Αθηνών,Ακροπόλ,θέατρο Κέρκυρας,Πνίκα  κ.α.
Οι ενοργανώσεις,ενορχηστρώσεις,διασκευές καθώς και οι προσωπικές του συνθέσεις έχουν εκτελεστεί από μπάντες,χορωδίες,φιλαρμονικές και μουσικά σύνολα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.Επίσης γράφει έργα κατά παραγγελία κάνοντας ειδικές προσαρμογές για σύνολα.
Έχει ταξιδέψει για συναυλίες κ σεμινάρια σε πόλεις της Αμερικής(Βοστώνη,Σαν Φραντζίσκο), Γαλλίας(Νίκαια,Παρίσι),Ισπανίας(Μαδρίτη),Ολλανδίας, Πολωνίας,Γερμανίας, Τουρκίας (Αλικαρνασσό), Σκοπίων και Κύπρου.
’Εχει αγγίξει και το χώρο της δισκογραφίας,εκτός από τα προσωπικά του (5) CD και πολλά άλλα LIVE,DEMO…έχει συνεργαστεί και με άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες όπως:
STEREOMATIC 1(remixer Ν.Κύμα-Lyra)&2(Club Cosmopolitan-Lyra)(τρομπέτα  και ενορχήστρωση),SCOPITONE,ΟΝΕΙΡΑΜΑ(κλεψύδρα-Lyra),ΖΗΤΩ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
(Παντ.Αμπαζής), Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ(Γ.Λογοθέτης),ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΟΤΕ(Γ.Χριστοδούλου), ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟ(Φ.Περιστέρης-Καθρέφτης),ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΒΡΑΔΙΑΖΕΙ(Ν.Φραγκούλη), ΜΠΛΕ ΑΝΑΣΑ ΣΙΩΠΗΣ(Ν.Πλάτανος),SOUL SILK,ΣΥΜΦΩΝ.ΟΡΧ.Δ.ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ,   ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ(Λάκη Παπαδόπουλο-Ισμήνη Πεπε),ΠΟΠ κ ΡΟΚ 2010, LYRA 2010,Σε πρώτη μετάδωση 2(LYRA),SCOPITONE memories,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΝΟΣ(Τάσος Ζαφηρείου-Καθρέφτης),ΑΣ ΓΕΝΝΙΟΣΟΥΝΑ ΣΚΥΛΟΣ(Β.Τσόνογλου),Η ΚΥΡΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ (Γ.Καπνίσης),Μελίνα Ασλανίδου,Χρ.Δάντη,Στέλλα Γεωργιάδου,Θάνο Παπαδέλη,Καίτη Γαρμπή,Μάικ Ροζάκη  και σε πολλά άλλα live με τους με τους:

Ελ.Παπαρίζου,Αντ.Ρέμο,Μ.Φαραντούρη,Τ.Πανδής,Φ.Δελλιβοριά,Γ.Γιοκαρίνη,Γ.Κότσιρα, Λ.Μαχαιρίτσα,Ελ.Ζουγανέλλη,Μ.Μιτσιά,Αδελφούς Κατσάμπα,Αντ.Καλογιάννη,Γ.Βογιατζή, Πασχ.Αρβανιτίδη, Γ.Ανδρεάτο,Αλκ.Ιωαννίδη, Γ.Μαρκόπουλο,Μ.Φραγκούλη, Λ.Παπαδόπουλο, Δ.Σαββόπουλο, Δ.Μητροπάνο, ΛΟΓΟ, Γ.Κατσαρό, Μ.Τανάγρη, Γ.Πετρόπουλο,Π.Γαϊτάνο, Δ.Μπάσση, Μ.Φραγκούλη, Λ.Κηλαηδόνη, Χ.Γαργανουράκη,Β.Λεκκα, Θ.Ανδεάδη,Κ.Μακεδώνα, Σ.Βόσσου,Γλυκερία,Γ.Ντουνιάς,Τ.Κωσταντακόπουλος,Ηρώ Σαϊα,Μ.Λιδάκη, Μ.Τσαϊρέλη, Δ.Αναστασιάδη,Στ.Ρόκκο,Φ.Δάρρα  κ.α.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s