Προβλήματα Με Την Υδροδότηση Στην Περιοχή Του Λεύκτρου


Σε συναγερμό έχουν τεθεί πολλές περιοχές της χώρας, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης.

Η κακή διαχείριση των βιώσιμων λύσεων υδροδότησης από τις τοπικές αρχές, αλλά και η αδιαφορία (στις περισσότερες περιπτώσεις) του κράτους, έχουν επιδεινώσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό, εν μέσω θέρους, οι βρύσες να σταματήσουν να τρέχουν.

Στην περιοχή μας ειδικότερα, χρόνια προβλήματα στην υδροδότηση παρουσιάζονται σε χωριά της Έξω Μάνης, όπου παρατηρείται το φαινόμενο ορεινοί οικισμοί να έχουν ελάχιστο ή καθόλου νερό, ακόμα και για διάστημα οκτώ ημερών, όπως ισχύει για τον Πύργο Λεύκτρου.

Κάτοικοι και επισκέπτες με σπίτια στην περιοχή δηλώνουν αγανακτισμένοι από το γεγονός που παρατηρείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή -μάλιστα έχουν προσφύγει στον εισαγγελέα- και θεωρούν ότι αυτό οφείλεται, όχι μόνο στην έλλειψη υποδομών, αλλά και στην «εκτροπή» των ποσοτήτων του νερού σε άλλες, πιο τουριστικές περιοχές. «Από τη Δημοτική Αρχή μάς εμπαίζουν, όταν τους αναφέρουμε, πεισματικά, το πρόβλημά μας» δηλώνει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου απανταχού Πυργιανών, Χριστιάνα Αθανασοπούλου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αρχής, δεν παραδέχτηκε ότι ο Πύργος Λεύκτρου δεν έχει νερό για οκτώ μέρες, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, παρά μόνο αποσπασματικές διακοπές νερού, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα, όπου παρατηρούνται, επιλύονται άμεσα με υδροφόρες ή άλλες λύσεις. Παράλληλα, επισήμανε ότι αυτά δημιουργούνται από την υπερκατανάλωση νερού, όχι μόνο εξαιτίας του αυξημένου πληθυσμού λόγω της εποχής, αλλά και επειδή πολλοί κάτοικοι έχουν μεγάλους κήπους.

Zougla.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s