59 σπίτια θα συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης σε Βέργα και Μαντίνεια


Βελτιώνεται η εικόνα στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, όσον αφορά τις αιτήσεις σύνδεσης των κατοίκων της περιοχής με το δίκτυο της αποχέτευσης.

Το ζητούμενο είναι να γίνουν οι συνδέσεις, να βελτιωθεί η λειτουργία του δικτύου και να σταματήσουν οι δυσάρεστες οσμές, καθώς και να αναβαθμιστεί η περιβαλλοντική προστασία σε μια τουριστική περιοχή του τόπου.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, «ικανοποιητική είναι η ανταπόκριση για συνδέσεις με την αποχέτευση στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια, μετά την αποστολή ειδοποιήσεων από τη ΔΕΥΑΚ.

Συγκεκριμένα: 1) Οσον αφορά στη Βέργα, στην οδό Μάνης και σε κάθετους σε αυτή δρόμους, έχουν αποσταλεί 65 ειδοποιητήρια και 51 ιδιοκτήτες έχουν κάνει αίτηση συνδέσεως με την αποχέτευση ή έχουν δείξει ενδιαφέρον για άμεση σύνδεση.Δεκατέσσερις ιδιοκτήτες προβάλλουν την αιτίαση ότι οι δρόμοι είναι αδιάνοικτοι και η σύνδεση δεν είναι δυνατή κ.λπ., ισχυρισμοί που ελέγχονται από την υπηρεσία. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έχει λήξει. 2) Οσον αφορά στην οδό Ευαγγελιστρίας, έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στα τέλη Μαΐου. 3) Σχετικά με τη Μικρή Μαντίνεια, έχουν αποσταλεί 15 ειδοποιητήρια όσον αφορά στον παραλιακό δρόμο και αιτήσεις έχουν υποβάλει 8 ιδιοκτήτες. Για τους υπόλοιπους και τυχόν δικαιολογίες που προβάλλονται, γίνεται έλεγχος από την υπηρεσία. Η προθεσμία έχει λήξει».

Επισημαίνεται πως «μετά τον έλεγχο και την αυτοψία, η ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσει σε διακοπή σύνδεσης με την ύδρευση, εφόσον οι δικαιολογίες που προβλήθηκαν δεν ευσταθούν».

Eleftheriaonline

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s