Προτάσεις και καταγγελίες επιστήμονα του ΕΛΚΕΘΕ: «Εγκλήματα» σε Μαντίνεια, Κορδία, Ακρογιάλι


Με τα «μπαστούνια» στην θάλασσα δεν λύνεται το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών, απλώς μετατοπίζεται σε διπλανές περιοχές. Για να σωθούν οι παραλίες μας υπάρχουν άλλοι τρόποι από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στη Μαντίνεια και τον Κορδία, αλλά και πρόσφατα στο Ακρογιάλι.

Τις διαπιστώσεις αυτές κάνει με σημαντική επιστημονική τεκμηρίωση ο γεωλόγος-ιζηματολόγος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) Χρ. Αναγνώστου και τονίζει ότι αντί για το δαπανηρό και αναποτελεσματικό έργο στο Ακρογιάλι, θα έπρεπε να ρίξουμε στο ρέμα της Σάνταβας ψιλό γαρμπίλι από λατομείο και όταν αυτό φθάσει στην εκβολή φυσικά επεξεργασμένο και στρογγυλεμένο, να το πάρουμε και να το εναποθέσουμε στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας.

Ο κ. Αναγνώστου αναφέρεται ακόμα στην παραλία της Καλαμάτας και στις ακτές της Τριφυλίας, ενώ με ξεχωριστό θάρρος δεν φοβάται να καταγγείλει την στάση του τότε αντιπεριφερειάρχη Παν. Αλευρά και της τότε βουλευτού Νάντιας Γιαννακοπούλου που μετά την παρουσίαση του θέματος από το ΕΛΚΕΘΕ αδιαφόρησαν και αποχώρησαν.

Eleftheriaonline

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s