Ευχαριστήρια Συγχαρητήρια Επιστολή Της ΟΙ.ΠΟ.Κίνησης Μέσα Μάνης Προς Το ΥΠ. Εθνικής Άμυνας


διροςΠρος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Mε την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας συγχαρούμε αλλά και να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία που λάβατε, μετά από πρότασή μας, να κηρύξετε, ως Ημέρα Παλαϊκής Άμυνας αφιερωμένη στην Ελληνίδα που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ημέρα της Μάχης του Διρού, στις 23 Ιουνίου 1826, όπου οι δρεπανηφόρες Μανιάτισσες μαζί με γέρους και παιδιά, κατατρόπωσαν τον Ιμπραήμ, σώζοντας την Ελληνική Επανάσταση.

Η απόφαση αυτή της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αποτελεί μια πράξη με ιστορικές διαστάσεις, καθώς αποδίδεται εκ μέρους τους Ελληνικού Κράτους, μετά από περίπου δύο αιώνες, η πρέπουσα τιμή στις ηρωίδες Μανιάτισσες αλλά και συνολικά αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς της Μάνης και των Μανιατών στο μεγάλο αγώνα του 1821 αλλά και στους μετέπειτα απελευθερωτικούς αγώνες.

Η πρωτοβουλία σας αποτελεί μια σημαντική συμβολή στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η οποία, στις σημερινές συνθήκες περισσότερο από άλλοτε, αποτελεί συστατικό στοιχείο της ίδιας της Εθνικής Άμυνας, ως έννοια και ως περιεχόμενο. Εθνική Άμυνα δεν μπορεί να υπάρχει σε ιστορικό κενό, χωρίς ιστορική μνήμη και γνώση. Η πρωτοβουλία που λαμβάνετε θα αποτελέσει μια σημαντική συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση.

Με αφορμή την επέτειο της Μάχης του Διρού θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι και σήμερα η Μάνη απειλείται από τους σύγχρονους κατακτητές που θέλουν να την μετατρέψουν σ’ ένα απέραντο «αιολικό πάρκο» εγκαθιστώντας 100-200 ανεμογεννήτριες ύψους 120 μέτρων η κάθε μια. Θέλουν να διώξουν τους ανθρώπους της και ν’ ακυρώσουν οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης. Είναι τα ίδια συμφέροντα που οδήγησαν τη χώρα μας στην καταστροφή και το ελληνικό λαό στην απόγνωση.

Οι Μανιάτισσες που πολέμησαν με νύχια και με δόντια τον εισβολέα, δεν μας επιτρέπουν να μένουμε απαθείς απέναντι σε αυτό το έγκλημα που σχεδιάζεται να γίνει στον τόπο μας.

Αρεόπολη 23 Ιουνίου 2015

Μετά τιμής

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΜΑΝΗΣ

Ο πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας
Κυριάκος Κοττέας Κυριάκος Ζηλάκος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s