Προς δημοπράτηση ο δρόμος Άνω – Κάτω Βέργα


Το έργο βελτίωσης του δρόμου Ανω – Κάτω Βέργα, προϋπολογισμού 612.000 ευρώ, πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα στο 2015, έως τις 30 Νοεμβρίου. Και αυτό γιατί χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, από τα ΟΠΑΑΧ.

Χθες το μεσημέρι, σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του και με μοναδικό θέμα το συγκεκριμένο, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αποδέχθηκε την προέγκριση δημοπράτησης κι ενέκρινε τον τρόπο δημοπράτησής του.

Οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή για την κατεπείγουσα συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να συζητηθεί σήμερα το βράδυ σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είπε πως «κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κερδίσουμε και μια ημέρα και να μην πληρώσει ούτε ευρώ ο Δήμος, γιατί αν δεν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, λόγω του ΕΣΠΑ, είναι υποχρεωμένος ο δήμος να πληρώσει τα χρήματα για το έργο. Είναι θέμα καθαρά τυπικό για να προστατευτούν τα συμφέροντα του δήμου».

Η απόφαση τελικά ήταν ομόφωνη για να στηριχθεί και να γίνει το έργο.

Ο πρόεδρος της Βέργας Παναγιώτης Χειλάς ευχαρίστησε το δήμαρχο για την κατεπείγουσα συνεδρίαση και όλους τους συμβούλους για την απόφαση. Επεσήμανε ότι «το έργο είναι υψίστης σημασίας για την περιοχή της Βέργας» και παρατήρησε: «Αν χαθεί τώρα, δε θα γίνει. Εχει σημασία και η ώρα, όχι μόνο η μέρα».

Πρόκειται για δρόμο μήκους 2.580 μέτρων, με την εκτέλεση του οποίου δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Ανω Βέργας.

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε εκτάκτως η Οικονομική Επιτροπή, που ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης του έργου.

Eleftheriaonline

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s