Ο Χαρίλαος Βασιλάκος στο Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου.


ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ

 ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΛΑΚΩΝΑ ΑΘΛΗΤΗ

1ου ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΚΑΙ 2ου ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 1896

 Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια, καταξιώνεται η μορφή του κορυφαίου Γυθεάτη αθλητή (από το χωριό Λυγερέα) Χαρίλαου Βασιλάκου. Στο Μουσείο του Μαραθωνίου δρόμου, στον Μαραθώνα, διατέθηκε χώρος, όπου και εκτίθενται, φωτογραφίες και προσωπικά ενθυμήματα του ιδίου που δωρήθηκαν από τους απογόνους του.

Το όνομά του αποτελεί ένα σπουδαίο brand name για τη Λακωνία, και συζητείται τώρα τελευταία πανελλαδικά, ιδιαίτερα στους κύκλους των χιλιάδων ελλήνων αθλητών δρομέων μεγάλων αποστάσεων που όλοι παραδέχονται ότι «κάτι έγινε» με τον Σπύρο Λούη το 1896, αλλά προφανώς αποτελούσε ταμπού.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης έχει δώσει το όνομά του στο Δημοτικό Γήπεδο Γυθείου, ο Ντόναλντ Μακφαίηλ μετά από πολλά χρόνια έρευνας εξέδωσε ανάλογο βιβλίο, στη Σπάρτη και στο Γύθειο προγραμματίζονται παρουσιάσεις και ο Δήμος Ανατ. Μάνης διοργανώνει για τον Σεπτέμβριο ημιμαραθώνιο δρόμο (Αρεόπολη – Γύθειο, 25 χιλ.) προς τιμήν του.

Στις 27 Απριλίου, στο Μουσείο του Μαραθώνα, σε ειδική τελετή, ο Δήμαρχος Μαραθώνα θα παραλάβει επίσημα από τους απογόνους του Χαρίλαου Βασιλάκου, τα εκτιθέμενα είδη. Ας σημειωθεί ότι το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, προϋπολογιστικά από 15 Ιανουαρίου έως τέλος Απριλίου, θα δεχθεί περίπου 6.000 επισκέπτες (2.500 τον Απρίλιο).

 

1 thoughts on “Ο Χαρίλαος Βασιλάκος στο Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου.

Σχολιάστε